Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Alapozás

2020. április 05. - Beara

Szombaton megint ajándék várt ránk a háznál. A tüzépről kiszállították a héten a megrendelt építőanyagot. Természetesen úgy, hogy nem fizettünk előre semmit. Már fűnek-fának tartozunk, mert senkinek nem kell a járandósága. 

dscn6168.JPGSanyi ki is ásta az alapot, hogy minél előbb falazni tudjunk.

img_3800.jpgGyerekekkel rummikuboztunk és napoztunk. Néha próbálkoztak a tollasozással is, de mindig veszekedés lett a vége. Áron kicsit a judo-t is gyakorolta.

dscn6181.JPG

Mivel egész hétvégére szép időt mondtak, így vasárnap is mentünk. Haladni kell a fallal, mert a jövő héten már a tetőt kell bontanunk. Egyelőre nincs változás a tervekben, tudnak jönni a tetősök a megbeszélt időben. Egyedül a kéményes az, aki egy kis szünetet tart, de ha sürgős lenne, ő is jönne. De nem sürgős, ráérünk a kéménnyel még pár hétig.

A betonvasak méretre vágása és összekötözgetése sok időt elvitt, így csak ebéd után tudtunk nekiállni a betonozásnak. A gyerekek is segítettek. Áron vizet hordott a szennyvíztartányból. (Mivel víz csak a kerti csapból jön, ezért szennyvizet sem termelünk. A tartályban egyelőre a telepítéskor beletöltött nehezéknek használt víz van.) Végül átvettem tőle, mert elég nehéz egy teli vödröt felhúzni a "kútból".

 
dscn6192.JPG
Beni pedig a cementet adagolta.dscn6193.JPG
Én pedig az elkészült betont lapátoltam a helyére. dscn6196.JPG

Sanyi pedig etette a betonkeverőt.dscn6190.JPG

Sajnos nem végeztünk vele, még hiányzik 35cm. dscn6199.JPG

 

 

süti beállítások módosítása