Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Ajtóbeépítés előkészítése

2020. június 14. - Beara

Lightosnak ígérkezett a hétvége, csak egy kis falazás várt ránk az ajtónyílás környékén. Természetesen a vége az lett, hogy vasárnap is csak 7 körül tudtunk hazaindulni.

Szombatra ütemeztük a régi fal javítását. A nyílás sarkánál egy kis része leomlott, azt kellett visszaépíteni. Egész jól sikerült szerintem. Az egészet Sanyi csinálta, én az ebéddel voltam elfoglalva és a vendégeinket vezettem körbe. Délután pedig rummikuboztam a gyerekekkel.

dscn6694.jpg

dscn6696.jpg

Sanyi kitalálta, hogy bitumenes lemezt tegyünk le az átjáróba. Kérdés volt, hogy mivel olvasszuk meg. Csak hőlégfúvónk van, de megoszlottak a vélemények arról, hogy az alkalmas-e rá. Választ kaptunk a kérdésünkre, mert kipróbáltuk. Elméletben lehet, de az ember beleőszül, mire végez vele. 
A hátsó nyílásnál az új gerendákat is beállítottuk.
dscn6699.jpg

Vasárnapra maradt a másik ajtó. A hőlégfúvó hatékonytalansága a szélesebb lemeznél hatványozottan jelentkezett. Szerintem legalább 1,5 óra elment a lerakásra.
A lemez lerakásához ki kellett vennünk a belső ajtót is. Úgy terveztük, hogy a nap végén majd visszatesszük. Viszont nem tudtuk eldönteni, hogy az egészet falazzuk-e vagy csak az egyiket, vagy egyiket sem. Gerenda csak 1-hez volt és az eredeti terv az is volt, hogy csak a belső oldalra teszünk gerendát, kívül falazunk. De Sanyi elbizonytalanodott. Végül kívül falaztunk és belül majd gerenda lesz. Csak lesz, mert nem volt már idő berakni és így ajtónk sem lett.
dscn6705.JPG
Hogy ne legyen szabad préda minden ott lévő cuccunk, ezért behordtunk mindent a nappaliba. Áttettük a lakatokat a nappali ajtajára és azt zártuk le. Mivel a fürdőn keresztül körbejárható az egész, így a fürdőajtót kénytelenek voltunk beszögelni. Már az sem volt csukható, mivel pár éve valaki meg akarta venni a házat és már el is kezdte átalakítani. Lebetonozta a fürdőt, így magasabb lett a padló szintje és nem fért be az ajtó rendesen. Aztán végül nem kapta meg a hitelt és nem tudta megvenni a házat.

Még mindig várjuk a cserepet. Jó lenne már, ha megérkezne, mert a következő 2 hétben minden napra esőt mondanak.  

süti beállítások módosítása