Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Zuhany

2020. július 04. - Beara

Az időnk nagy részét még mindig cserép darabolással töltjük. Ma csak ketten voltunk, így változott a szereposztás. Sanyi mért, én vágtam, Sanyi fúrt és aztán felraktuk. Ezek a cserepek szép lassan felfalják a szerszámainkat. Ma elfogyott jó pár fúrószár és a gyémánt tárcsa sem húzza már sokáig. 

Ilyen helyes darabokat kell vágnunk:dscn6796.JPG

Sose értettük, hogy miért reklámozzák a szerszámokat is félmeztelen nőkkel. Ma rájöttünk, hogy talán van valami valóság alapja is.
dscn6800.jpg

Egy csöppet cserép poros lett a lábam:
dscn6797.JPG
De szerencsére készültünk és már használtuk is az új fürdőszobánkat. Még nem túl komfortos, de nem látnak be és fel lehet akasztani a kemping zuhanyt.
dscn6804.jpg

Idáig jutottunk a nap végére:
dscn6806.JPG

 

 

Gerinc

Sanyi kollégája megint eljött, hogy segítsen a tetőfedésben. Már csak a gerincek vannak hátra, de ez is több napos munka lesz. 1 nap alatt 1 gerinccel végeztek. Az egy gerichez is rengeteg cserepet kellett darabolni úgy, hogy  a nagyobb lyukakba én már vágtam cserepet a múlthéten.

Úgy néz ki az udvarunk, mint valami cserépmészárlás helyszíne:dscn6792.JPG

dscn6791.JPG

Az elkészült gerinc:
dscn6795.JPG

Amíg a fiúk a tetővel voltak elfoglalva, addig én nekiálltam a régi bejárati ajtó megtisztításának. A 2 nagy lyuk 2 nyitható ablak helye. Ezért akarjuk megtartani. 
dscn6788.JPG

süti beállítások módosítása