Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Az utolsó darab

2020. július 12. - Beara

dscn6832.JPG

Ez volt a 4. él 2. oldalának 20. sorába való utolsó leszabandó darabja. Ez a nap is elérkezett, jó sokat vártunk rá. Vagyis inkább jó sokat dolgoztunk érte, mert nem volt elég várni. 

Kb. 6500 darab cserép, 130 kúpcserép, 320 vágás, 2 gyémánt korong és megszámlálhatatlanul sok fúrószár. Tegnapi nap olyan szerencsétlen volt fúrás tekintetében, hogy volt olyan cserép, ami 3 szárat is elfogyasztott. Sanyi végül felvásárolta a falu összes fúrószárát és aztán még Szobra is átugrott párért. Ma a paraktikerben kezdtünk volna, ha nem 9-kor nyitna, így a Bauhausban kezdtünk. Vettünk újabb 8 szárat. Nem gondoltuk, hogy ez lesz a gyenge pont a cserepezés befejezésében, de mióta szabni kell, ez lassítja a munkát a legjobban.

dscn6834.JPG

A darabolás sem volt egyszerű. Hiába mértük le a szöget és a vágandó darab szélességét, elsőre sose lett jó. Pár kör kellett, mire sikerült a sablont jól belőni és mehetett a sorozatgyártás.

dscn6826.JPG

dscn6829.JPG

dscn6830.JPG

Egy-egy sor végén általában 2, de néha 3 darabot is vágni kellett. Próbáltuk a rossz vagy a másik vágásból megmaradt darabokat is felhasználni.

Végül ennyi cserepünk maradt:
dscn6833.JPG

Reggel már hűtőbe tettük a pezsgőt, arra az esetre, ha sikerülne befejezni ma. Jár a pezsgő, mert végeztünk. (Még szilveszterről maradt, mert akkor a szédülésemet még nem akartuk egy kis alkohollal is megtámogatni.)

dscn6843.JPG

dscn6847.JPG

dscn6855.jpg

És még egy jó hír a végére. A héten beszereztem egy saját fúró-/csavarozó gépet. Na vajon melyik az enyém?

dscn6818.JPG

süti beállítások módosítása