Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Kutyaház

2020. július 26. - Beara

Betti nem szokott bejönni a házba, inkább az udvaron őrködik. Vagy hempereg a fűben, vagy fürdik. (Ma elkövettük azt a hibát, hogy nem tettünk vizet a medencéjébe, ezért úgy döntött, hogy egy pocsolyában hűti le magát.)

Mivel nem jön be a házba és henyél egész nap, mint otthon, úgy döntöttünk, hogy kap egy kutyaólat. Sanyi ezen felbuzdulva pénteken szerzett is egy hatalmas fadobozt kutyaháznak. Akkora, hogy a gyerekek be sem fértek a kocsiba. Ekkora ház nem kell egy 12 kilós kutyának, ezért inkább ideiglenesen konyhaszigetként fog funkcionálni. 

Délután nekiálltunk egy hulladék anyagokból csinálni egyet. Az ácsok hagytak a padláson vastagabb léceket, abból lett a váz. A ház középső részén OSB lapokkal van borítva a plafon. Ezekből lesznek az oldalai. Gyerekek ki is próbálhatták a múltkor beszerzett kis méretű fűrészt.

dscn6875.JPG

dscn6877.JPG

Még kell zsindelyt venni a tetejére. Szerintem még ez is hatalmas lesz, Áron is be fog férni a kutya mellé.

Én tegnap és ma az ablakokat alapoztam le. Ma a gyerekek is segítettek. Sanyi szerint ez még ráérne. De ha akkor állunk neki, amikor már be lehet építeni, akkor késő. Az ajtón is lejavítottam a hibákat. Az aljából végül le kellett vágnom 1,5cm-t, mert már menthetetlen volt.

dscn6868.JPG

dscn6872.JPG

Sanyi előkészítette a terepet a szennyvízcsatornának. Kezdődhet az ásás. 

süti beállítások módosítása