Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Fürdőajtó

2020. szeptember 13. - Beara

Mivel a betonnak 1 hónapot száradnia kell mielőtt jöhet a következő réteg, ezért most minden mással tudunk foglalkozni. Az első az ajtónyílások falazása. Túl szélesek és szabálytalanok, így mellé kell falaznunk. 

dscn7170.JPG

Kell még rá áthidaló, aztán ki kell tölteni a régi fal hiányosságait is. A másik ajtónyílásra, ami a folyosóra nyílik, sajnos már nem maradt idő. De nem is olyan nagy gond, mert annak csak tegnap betonoztuk az alapját.
dscn7155.JPG
Komfort ügyben volt egy nagy előrelépés. Van igazi WC. Vagyis csak félig igazi, mert csak ideiglenes és a tartály még nem üzemel. De nem kell többet elásni a kertben a mobil WC tartalmát. 
Az elején volt is egy kis izgalom, mert a leöblített papír nem jutott el a tartályig. Aztán Sanyi utána küldött egy vödör vizet és kijött egy csomó sár. A múltkori árvíz után sár maradt a csövekben, azért nem folyt rendesen a víz. 

dscn7171.JPG

Azért lett ilyen trón szerű, mert ez még nem a végleges padlószint  és nem akartunk a kilógó csőből vágni. 

Én ma téglát pakoltam és támfalat építettem. Közben pedig néha kicsit matekoztam Áronnal. (készülünk a felvételire) Kezdetben még a fiúk is pakolták a téglát, de aztán szünetet kértek és vissza sem jöttek többet.
dscn7163.JPGMég nincs kész. Reméljük, lesz elég kő. 

Én nincs hétvége ablak nélkül. Kibontottuk a másik keretet is. Első ránézésre jó állapotúnak tűnt. A festék leszedés közben kiderült, hogy azért vannak problémái, de nem vészes. Pár járatot már csinált bele a szú, de nem ette meg a keret felét, mint a másik ablaknál. Szóval elég egy kis folyékony fa a hiányzó részek pótlásához.

Elötte, festék leszedés után, csiszolás után:dscn7146.JPG

dscn7147.JPG

dscn7151.JPG 

Megint egy csomó intézni való van. A héten villamos tervezőt kerestem. Egy ismerősöm ismerősének az ismerőse. Állítólag megbízható. Majd kiderül. Közben Sanyi beszélt a villanyszerelővel, aki az óra áthelyezést intézte. Szerinte nem kell terv, meg tudja anélkül is csinálni. Hát, ha a tervező elfogadható áron vállalja, akkor csináltatunk tervet. Ha nagyon drága vagy mégsem vállalja, akkor egyezkedünk a szerelővel.

Faanyagot is kell rendelnünk, a tető bedeszkázáshoz, a padlás járófelületéhez, az ablakmélyedések borításához és ajtókeretnek. Ki kellene találnunk azt is, hogy a padlófűtéshez milyen rendszert választunk. És a kályhát is meg kéne vennünk, hogy még a hideg megérkezése előtt be lehessen üzemelni. Ehhez még kéményseprői engedély is kell, amihez viszont kell a végleges kályha. És még mindig nem tudjuk, hogy mivel borítsuk a mennyezetet. 

Szerelőbeton

A szombat eltelt a betonozás előkészítésével. Le kellett fektetni és beállítani a kályha levegő bevezető csövét. 
dscn7118.JPG
Aztán következett a fóliázás. Egyes vélemények szerint nem kell fólia a beton alá. Ártani nem árt, de felesleges. Más vélemények szerint kell. Mi az utóbbi véleményen vagyunk. Mivel visszatérő probléma a mindenhol megjelenő nedvesség, ezért inkább fóliáztunk.
dscn7126.JPG

Vasárnap a gyerekek és én itthon maradtunk. De jobb is, mert Sanyi fél 11-kor ért haza. Nem lehet a betonozást csak úgy abbahagyni, be kellett fejezniük az egész helységet.

dscn7135.JPG

dscn7141.JPG

dscn7144.jpg

Hogy én se maradjak ki teljesen a betonozásból, ma elmentem meglocsolni. 

süti beállítások módosítása