Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Faanyag

2020. szeptember 28. - Beara

Tegnap gyönyörű időnk volt, így nem is vittük túlzásba a munkát. Sanyi befejezte a fal építését. (Legalábbis egy időre. ) A másik oldalon gerendákat fog beállítani, mert kevés a hely a tégláknak. 
dscn7202.JPG

Ma szállították a megrendelt faanyagot. Odafele még beugrottunk a fatelepre és hozzá tetettünk pár dolgot a rendeléshez. 

dscn7204.JPG

dscn7206.JPG

92nm lambéria, gerendák, lécek, rétegelt lemez, deszkák és gyalult deszkák. 

A lambéria a mennyezet borításához és a tető bedeszkázásához kell. Még le kell kennem vékonylazúrral, mielőtt feltesszük. Már tudom, mivel fogok foglalkozni vasárnap. 
A deszka a padlás járófelülete lesz. Csak a födém nélküli részre rendeltünk, de meg kéne rendelni az egész padlásra, mert ha megcsináljuk a plafont a szobában, akkor már nem tudjuk sehol feljuttatni a padlástérbe az 5 méteres deszkákat vagy az osb lapokat.
A lécel a lambéri alá kellenek (vagyis fölé). Azzal kell a hőtükrös fóliát is a gerendákhoz rögzíteni. Szóval a gerenda és a lambéri között összesen 3 sor léc lesz, minden réteg merőlegesen az elözőre.
A gyalult deszkák az ajtó és ablak nyílások köré kellenek. A bejárati ajtónál jelenleg a purhab és a gerenda látszik a keret körül, el kell őket rejteni valami mögé. A rétegelt lemezzel a 40-50cm mély ablaknyílásokat borítjuk be. 


süti beállítások módosítása