Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Padlásfeljáró

2020. november 15. - Beara

Nem volt könnyű menet. 2x kellett beépíteni, mert ...

Délután 3-ra végre sikerült beépíteni a padlásfelárót.
dscn7358.JPG

Eljött a nagy pillanat, hogy kipróbáljuk. Sanyi le is nyitotta (én nem értem el még ládáról sem), aztán
dscn7363.JPG
nem volt elég hely a lenyitáshoz.(A leírásban sehol sem szerepelt, hogy mekkora helyre van szükség a beépítéshez.) Máshova nem tudjuk tenni, mert a lakórészen nem szeretnénk egy ilyen "szépséget" nézegetni. Itt viszont ennyi a maximális hely. 1 esélyük volt még, fordítva betenni. Újabb 1,5 óra barkácsolás és szerelés következett. (Sanyi küzdött vele, én addig festettem.)
dscn7364.JPGdscn7365.jpgÍgy már jobb lett a helyzet. Már csak az a probléma, hogy nem ér le a padlóig. Kell majd valamit alátenni amikor használni akarjuk.

Ma is egész jó idő volt, tudtunk ma is grillezni. Míg készült az ebéd, addig Áron gyorsan kitöltött egy felvételi feladatlapot. 
dscn7341.JPG
Betti is segített neki.
dscn7339.JPG

 

Villanyszerelés 2.

Vasárnap elfelejtettem fényképezni, de ma bepótoltam. Sanyi kivéste (igazából flexszel kivágta) a vezetékek helyét a nagy szobában. A fürdő még hátra van, de az már sokkal könnyebb lesz, mert nem a követ, hanem az ytongot (ami valójában porfix) kell vágni. 

dscn7331.JPG

dscn7335.JPG

dscn7334.JPG

A héten végre az ELMŰ is jelentkezett a bővítés miatt. Volt pár levélváltásunk velük, mert szerintük van még egy fogyasztó a vételezési ponton és kérték, hogy azt is tüntessük fel a helyszínrajzon. Sanyi küldött nekik jó pár fényképet és egy kisregényt, amiben bizonygatja, hogy már pedig nincs másik fogyasztó. Nem is értjük, most ezt honnan szedték, mert az év elején még szó nélkül kijöttek órát cserélni. A lényeg, hogy valószínűleg tudomásul vették és már csak fizetnünk kell és mehet a bővítés. 

A múlt héten a netet is bekötötték. Persze az sem ment zökkenőmentesen. Kedd délelőttre volt megbeszélve a bekötés. Hétfőn kerestek, hogy mégsem tudnak jönni, mert még valami be kell állítaniuk a központban előbb. Áttettük péntekre. Szerencsére akkor már kijöttek és meg is csinálták. 

Ma megpróbáltuk betenni a padlásfeljárót a helyére. Nem végeztünk vele sötétedés előtt, mert a gondosan megtervezett helye szűkös lett. Mivel az ácsnak nem sikerült sehol sem párhuzamosan raknia a gerendákat (és a függőlegessel is gondjai voltak), így hiába mérte le Sanyi a feljáró helyét, a helyiség két vége között volt pár centi különbség 2 gerenda távolságában. 

Ez a feljáró kerete. 
dscn7320.JPG

süti beállítások módosítása