Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Ma is tél

2021. március 21. - Beara

Ma reggel is mínuszok voltak, kicsit unjuk már a fázást. Gyapjú zokni, hótaposó, aláöltözők, sí kabát... Jó lenne már egy szál pulcsiban lenni. Délelőtt a nap azért sütött egy kicsit és ebédnél sem fáztunk.

dscn7729.JPG

dscn7735.JPG

Reggel meg tudtam fogni a kalapácsot, ezért ma is téglapucolás volt a program. Marha nagy kupac várt még ránk és sajnos nem is végeztünk vele. Nem jók az ilyen munkák, csak viszik az időt és nem jutunk előrébb. De útban vannak a téglák a fal mellett, így jobb letudni ezt is. Még ennyi maradt, plusz egy kisebb kupac, amit munkafelületnek használtunk. Reggel még az ajtóig ért a halom. 
dscn7738.JPG Eredetileg ezt az ajtót be akartuk falazni. Hogy megmaradjon a 3 osztásos parsztház jelleg, belülről befalazzuk és meghagyunk egy vakajtót. Nem ezt a rondát, ami most van, majd csinálok egy újat.

Újra itt a tél

Reggel 1 fok volt, a pocsolyák befagytak és napközben többször havazott. Ez a tél nem akar véget érni. 

Kedvenc helyi vállalkozónkat is elérte a kovid. Se konténert nem kaptunk a hétvégére, se a gödrünket nem ásatta ki. Nem lehet túl jól, még az üzenetre sem válaszol. 

Mivel nem akarunk 2x dolgozni, így nem haladtunk azokkal a dolgokkal, amihez a konténer kéne. Folytattuk a téglapucolást és még holnapra is maradt. Már 4 raklapnyi pucolt téglánk van és még kb. 2 lesz holnap, ha meg tudom fogni a kalapácsot. 

dscn7722.JPG

dscn7719.JPG

Sanyi talált egy cuki téglát. Egy kutya tappancs lenyomata van benne. Ma már biztos nem fordulhatna elő, hogy egy kutya besétál a téglagyárba és végigszalad a téglákon. Szerencsére ez épségben megmaradt nekünk.
163248642_3937445906319680_6348182782411472623_o.jpg

Pár hete megérkeztek a japán vésőim. A japán vésőket nem kész állapotban szállítják. Nincsenek megélezve és a nyelük sincs befejezve. Nem mertem még nekiállni, reméltem, hogy a tanfolyami gyakorlaton megcsináljuk. De most a gyakorlat is szünetel. 

dscn7726.JPG

dscn7727.JPG

Le kell szedni a gyűrűket és a belsejüket kicsit megreszelni. A nyél végét körbe kalapáccsal ellapogatni, aztán visszatenni a gyűrűt rá úgy, hogy kb. 1mm  kilógjon.
dscn7728.JPGYoutubeon van pár videó róla :https://www.youtube.com/watch?v=ElupaAZFxx0

 

süti beállítások módosítása