Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Szikkasztó

2021. május 01. - Beara

Sanyi és Balász tegnap szabadságon volt, befejezték a betonozást. 
dscn7934.JPG 

És folytatták kicsit a falazást is Áron szobájában.
dscn7936.JPG

Kedvenc helyi vállakozónk a héten végre kiásta a szikkasztó gödrét is. Mivel estére esőt mondanak és múltkor is elmosta az összes ásott gödröt egy zivatar, ezért gyorsan meg is csináltuk a szikkasztót. Sanyi nem akart erre a célra gyártott, méregdrága műanyag ládákat venni, inkább szennyvízcsöveket tettünk le. Mindegyikre fúrtunk jó pár lyukat. A csöveket teljesen becsomagoltuk geotextilbe.

dscn7924.JPG

Mintha egy óriási ajándékot próbálna becsomagolni.
dscn7949.JPG
dscn7956.JPG

Végül betemettük a gödröt. Sajnos nem teljesen, mert a föld egy részét elvitték és nem maradt elég. De majd a garázs alapjából lesz elég.
dscn7961.JPG

Múlt héten volt végre gyakorlatom és holnap is lesz. Keretkötéseket csináltunk, sajnos nem sikerültek túl jól. (Senkinek sem).Megint kézi fűrésszel kellett dolgozunk, de szerencsére valójában már senki sem azzal készíti őket.

dscn7919.JPG

dscn7921.JPG

dscn7922.JPG

A borsó mellett végre a napraforgó is kibújt. A kukorica még várat magára és a hagyma sem látszik. Áron az iskolában kapott pár virághagymát anyák napjára, azokat is elültettük. 

És a héten végre az is kiderült, hogy Áront felvették a gimibe. Megérte annyit gyakorolni. És így legalább nem kell 8. végén újra végig csinálni ezt az egészet.

süti beállítások módosítása