Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Tél

2021. január 16. - Beara

Itt a tél, ma nem volt túl meleg. Egész héten aggódtam a vízóra miatt. Elég hideget mondtak és hiába van vízmentesítve a rendszer, valamennyi még maradt az órában. Szerencsére -10 azért nem volt. Kicsit betakargattuk az órát és az aknát is, reméljük nem lesz baja. 

Pesttel ellentétben a háznál megmaradt a hó. Betti lehetett az első, aki összelépkedi. Rohangált is lelkesen előre-hátra.

dscn7542.JPG

dscn7547.JPG

Sanyi kicsit szüneteltette a padlás takarítást, ezért mással kellett megtölteni a konténert. Elkezdtük leverni a vakolatot Beni szobájában. És végre sikerült kiüríteni is ma. A plafonnal nem sokat haladtam, mert itt még nehezebb a mész eltávolítás, amint a másik 2 helyiségben. A kamrában csak fehérrel volt meszelve, Áron szobájában, valami sötét alapon fehér. Itt viszont van valami halvány rózsaszín, majd fekete, majd megint a "rózsaszín" és végül fehér. Szinte minden réteget külön kell levakarni és mivel több is marad fent belőlük, mint a másik szobákban, így a csiszoló papírból is sokkal több fogy. Rendelnem is kell a héten, mert a maradék már 1 napra sem elég.

dscn7549.JPG

dscn7556.JPG

dscn7551.JPG

Jól be kell öltözni a hideg és a por miatt is. -3 fok kint és így bent is. Egy hosszú ujjú aláöltöző, 1 póló, egy pulcsi, 1 mellény, 1 festő overál. 2 zokni is volt rajtam és egy hótaposó, de még így is kellett decathlonos lábmelegítő. Csak 10 percre 20 fokra kell tenni és 5 órán át meleget ad. Kézmelegítőt nem vettünk, így végül a kesztyűmbe is cipőbe valót tettem, hogy ne fagyjanak le az ujjaim. De így is volt, hogy be kellett mennem a gyerekekhez megmelegíteni a kezemet. Ők legalább nem fáztak.
A festőoverál a portól sajnos nem véd meg. Annyi haszna van, hogy legalább törmelékkel nincs tele minden ruhám. Az arcvédő pajzs is hasznos a potyogó mész miatt, de sajnos fél perc után csupa por lesz és alig látok valamit benne. A porszűrő 3M maszkban pedig egy idő után csöpög a víz, de legalább nem fulladok bele a porba.

 Holnap nem megyünk, mert tanfolyam lesz. Egyelőre még online, elmélet. Február 6-án lesz az első gyakorlat, de az már a helyszínen.

süti beállítások módosítása