Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Padlófűtés előkészítés

2021. május 23. - Beara

A héten kikeltek a kismadarak a tojásokból. Már egészen felismerhetők, nem csak csupasz kukacok. 
unnamed.jpg

Ma egész nap szakadt az eső. Megint szükség van a gyapjú zoknira. 1 hét is itt a nyár, de mégis folyamatosan esik és 11 fok van. Még jó, hogy most bent dolgozunk és nem a tetőn.
Befejeztük a fóliázást és leraktuk a betonvasat. 210cmx400cm-es darabokban vannak. Nagy küzdelem árán sikerült 2-t egészben bevinni. És a fóliát is csak 2 helyen lyukasztottuk ki. A fűtéscsövek letekerésére már nem maradt idő, mert eléggé átfagytam és korán hazaindultunk.
dscn8023.JPG

A fürdőben a zuhanytálca helyét egyelőre kihagyjuk. Mivel a lefolyó helyét és magasságot is pontosan kell belőni, így azt majd utólag betonozzuk. 
dscn8021.JPG
A szigetelés egész jól teszi a dolgát, a hőtükör fóliával együtt. Tegnap már a padlón heverésztünk, mert egy idő után felmelegedett alattunk a testhőnktől. 

Vizesedés terén elég vegyes a kép. A jó hír, hogy hátul, ahol már betonoztunk, nem lettek nedvesebbek a falak ennyi eső után sem. Elől viszont továbbra is felnedvesednek a falak a ház közepén. Reméljük, hogy ha felverjük a betont az előszobában és a leendő fürdőszobában és ugyan így résel betonozzuk vissza, ez is megoldódik. És lehetőségként még mindig ott a dréncsövezés a ház körül. De az megint egy csomó munka és idő lenne/lesz, ezért jobb lenne, ha ráérne.

Bubifólia

Ma leraktuk a szigetelés következő rétegét, a hőtükrös bubifóliát.

dscn8000.JPG

dscn8003.JPG

Délelőtt kicsit gazoltunk, mert már térdig ért. A maradékot még le kéne nyírni, de állandóan esik és időnk sincs rá.

Megkérdeztük kedvenc helyi vállalkozónkat, hogy ne ismer-e egy helyi vízvezetékszerelőt. Pont ismert egyet, a 3. szomszédunk, a méhész után egyből. Sanyi át is hívta megtekinteni a helyszínt. Pár hétig ő sem ér rá, de már le is tettünk a nyomáspróbáról. Mivel kötés nincs a padlóban, elvileg nem lehet gond. A gyári vízvezetékekkel nem szokott gond lenni. Így valószínűleg betonozunk nyomáspróba nélkül. A vezetékek bekötése pedig még ráér pár hétig.

süti beállítások módosítása