Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Padlófűtés - betonozás

2021. május 30. - Beara

Beton került a fürdőben a padlófűtés csövekre. 1 hónap múlva lehet burkolni. Persze addig még kell egy gipszakarton a WC melletti falra, meg kell csinálni a zuhanytálca helyét, plafont kell szigetelni és lambériázni, be kell fejezni a villanyszerelést, álfalat kell építeni is mosdó csöveinek. Hamar el fog telni az az 1 hónap.

dscn8051.JPG

dscn8052.JPG

Feltöltés

És végre eljött a pillanat, mikor víz kezdett csordogálni a csövekben. Szerencsénk volt a héten, mert csak hétfő este rendeltük meg az osztó-gyűjtőt, de mégis megérkezett pénteken. Nélküle nem sikerült volna feltölteni a rendszert(vagy csak macerásan és költségesen). 
dscn8040.JPG

Kicsit döcögős volt a légtelenítés, de ha az ember elolvassa a leírást, egyből megoldódnak a gondok. A szobában készült képeken sajnos nem látszik, hogy tele van vízzel, pedig de. És átlátszó csöveknek köszönhetően azt is láthattam, ahogy feltöltődik.
dscn8043.JPG

Holnap kezdődhet a betonozás.

Amíg Sanyi az osztó-gyűjtővel foglalatoskodott, én nekiálltam a postaláda projektnek. Mielőtt nekiállnék az ablakoknak, nem árt készíteni pár gyakorló munkát is. Gondoltam egy postaláda jó lesz. Volt az udvaron egy kidobott ajtó, egész jó állapotúnak tűnő részekkel. Kicsit szétdaraboltam és lecsiszoltam. Ha lesz időm, már csak össze kell építeni.
dscn8033_2.jpgdscn8038.JPG
Megérkeztek a velux fénycsatornáink is. Most van értelme beszerelni, mielőtt nekiállnánk a plafonnak. A fürdőben is nagyon sokat számít, hogy ott van. Hiába nincs ablak, a fénycsatorna mellett világítás nélkül is használható a helyiség szürkületig. Ezért döntöttünk úgy, hogy teszünk kettőt a szobába is.

Ébédre ma megint hamburger volt. A változatosság kedvéért lazac, nyúl és strucc húsból. Áron lazacot, Beni nyulat evett. 
dscn8031.JPG

A madárkáink is szépen fejlődnek. Már kitollasodtak.
madarka.jpg

Be akartuk fejezni a fűnyírást a ház előtt, de az önkormányzat megelőzött minket. Így végül a kertben nyírbáltam meg még egy kicsit a gazt. 
dscn8047.JPG

 

süti beállítások módosítása