Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Utánfutó

2021. július 03. - Beara

Tegnap béreltünk egy utánfutót, hogy ne kelljen házhozszállítatni a fát 55e forintért. Az utánfutó csak 4500/nap. Kicsit macerás volt, mert a város túlsó felére kellett érte menni és ugyan oda kellett visszavinni 18:00-ig. Vihettük volna reggel is, de nem tudtuk volna az éjjel hova tenni.
Végül fa nem volt a fatelepen, ahol a múlt héten csütörtökre ígérték. Megérkezett, de még nem vételezték be, így eladni sem tudják. Viszont volt egy csomó más cucc is, amit el kellett szállítani. Hűtő, forgácselszívó, mosdókagyló, Wc stb. 
dscn8204.JPGHa már volt hova pakolni, megálltunk Szobon a fatelepen, hogy lambériát vegyünk. Egészben az sem fért be, de a fürdőbe pont elég félbe vágva is. Vettünk rétegelt lemezt is. És míg darabolták nekünk a lambériát nézelődtem a telepen és láttam szép pallókat. Megkérdeztem milyen fa, sajnos luc fenyő volt. Aztán rákérdeztem nincs-e véletlen 5 centis borovi és meglepetésemre "De" volt a válasz. Múlt héten kérdeztem és akkor nem volt és előtte emailben is leráztak. És nem a héten kapták, állítólag valahol porosodott az egyik csarnok mélyén. El is hoztunk belőle 6 darabot.
dscn8207.JPG

Így a nyár közepére végre szereztünk hűtőt. A hátsó részre szánjuk, de már nagyon kellett, mert a maradékot mindig a kutyának kellett adnunk és a boltban is csak olyan dolgot tudtunk venni, ami nem igényel hűtést. Most már betárazhatunk jégkrémből is.
dscn8208_2.jpg

Megérkeztek a villamos szerelvények is. A szobában grafitszürke, a fürdőben fehér kapcsolók és konnektorok  lesznek.
dscn8212.JPG
Ma Sanyi megcsinálta az aljzatkiegyenlítést a fürdőben. Szép sima lett a felület. Holnap lehet folytatni a gipszkartonozással.
dscn8218.JPG

dscn8221.JPG
Én be akartam fejezni az ajtókeretet. Hát, kicsit elrontottam. A felsőmaró néha életre kelt. Kicsit billegett és időnként valahogy a beállított magasság is elállítódott. Csúnya keretet nem szeretnék a fürdőbe, de kidobni sem akartam az anyagot. Újratervezés után arra jutottam, hogy "kifordítom" az egészet, így mart felület kívülre kerül, ahol viszont úgyis el lesz takarva körben, így nem fog látszani. A marást egyelőre hagyom, míg nem csináltam neki egy asztalt, ahova fixen befogható a maró. Rendes marógép beszerzést nem tervezzük, mert az újabb sok százezer forint lenne és olyan sokat nem használnánk. Maradnak a youtube videók, ahol megnézhetjük, hogyan lehet a kézi felsőmaróból asztalit csinálni.
A fürdőszoba ajtó kerete, pedig ugyan olyan lesz, mint a rég keret, ahol nem bemarva van az ajtó helye, hanem plusz léccel van kialakítva.

És hogy valami hasznosat is csináljak, lefestettem a lambériát.(Az egyik oldalukat)
dscn8223.JPG

 Amíg száradt a festés Sanyi gyorsan vakolt is egy kicsit. A nagy szobában a felső részt, hogy ott is fel lehessen rakni a lambériát minél hamarabb. Abban maradtunk, hogy nem vakolunk annyit, hogy egyenes falakat kapjunk. Annyit vakolunk, hogy legyen valami a falon és az sem baj ha göröngyös. Így legalább a régi boltív körvonala is megmarad. Ha ne porolna ennyire a fal, mint most, minket az sem zavarna, ha csupaszak maradnának.
dscn8220.JPG

süti beállítások módosítása