Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Fugázás

2021. augusztus 29. - Beara

Tegnap beszabtuk a hiányzó részeket. Már csak a díszítő sorból kell párat vágni.
dscn8527_2.jpg
Ma leragasztottuk a mozaikot. Epoxy-s ragasztót használtunk, ami nem könnyítette meg a dolgunkat, mivel csak 20 percig lehet felhasználni. Villámgyorsan kellett felkenni, fogazott lappal lehúzni és letenni a "lapokat". Ugyan ezzel fogjuk fugázni is. Majd kisebb adagokat keverünk, hogy ne kelljen kapkodni.

A maradék időben nekiálltunk a padló fugázásnak. Egyszerűnek tűnt és gyorsan is ment. Ez csak addig tartott, míg el nem kezdtük lemosni a felesleget. 
dscn8533.JPG
A maradék anyaggal a csempét is elkezdtük. 
dscn8531.JPG
A padlóról is elég nehéz felszedni a felesleget, előre féltem, mi lesz a csempével. De Sanyi megoldotta. Víz nélkül simán letörölte,
dscn8534.JPG

Aszfaltozás

Hétfőn aszfaltoztak az utcánkban. Végre nem kell kerülgetni a kátyúkat. Nem tudom, mennyire lesz tartós, mert valószínűleg csak húztak egy vékony réteget a meglévőre. 
dscn8504.JPG
Reggel még beugrottunk a hosszlyukfúró állványért Szendehelyre. Igazán szép tőlük, hogy ajándékba ide adták. Még nem szereltük fel a helyére, mert a gép még mindig a nagy szobában van, aminek viszont lassan elkezdjük az aljzat kiegyenlítését, ezért át kell vinni máshova.
dscn8514.JPG
Haladtunk a burkolással ma is. Már tényleg csak kisebb részeken nincs burkolat. Vasárnap muszáj végre fugázni.
dscn8508.JPGdscn8509_2.jpgdscn8510.JPG

 

süti beállítások módosítása