Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

(Majdnem) Elkészült

2021. szeptember 05. - Beara

Készen vagyunk a fugázással. Tegnap még vettünk gyorsan egy árnyalattal sötétebb fugázó anyagot a szürke csempéhez. Eredetileg nem mertünk grafit színt venni, mert túl sötétnek tűnt. Megvehettük volna, nem túl sötét. Így végül csak a szürke csempénél lett az. ( Az epoxy-s elég sötét lett volna, de már nem maradt annyi, hogy elég legyen)

dscn8547.JPG

dscn8548.JPG

dscn8549.JPG

dscn8550.JPG

A fugázás készen van, de a csempézés még nem teljesen. A díszitő sor még nem teljes. De valószínűleg ez most így marad, majd befejezzük télen, mikor nem lesz más dolgunk. Festeni sem most fogunk. Már csak sziló kell a sarkokba, aztán jöhet a berendezés. Vagy előbb a plafon, majd meglátjuk.

Tegnap gyakorlatom volt. Befejeztük a kis sámlit. Már csak díszíteni kellett, ragasztani és csiszolni. Ma pedig itthon lekentem lazúrral.
241405329_1505008279843879_9097166560311474423_n.jpg

Fugázás 2.

Ebéd előtt gyorsan kifugáztuk a 2 legnagyobb falszakaszt. A fuga letakarítása ebéd utánra maradt. Egy idő után végül segítségül hívtam a gyerekeket is, mert különben estig sem végeztünk volna. Teljesen le kellett tisztítani a csempét, mert a tegnap fugázottról ma már egyáltalán nem jött le semmi. Kénytelenek leszünk vegyszerrel letisztítani majd. 
Kicsit féltem, hogy a szürke fuga kiemeli a burkolás hibáit, de szerencsére nem. Szinte nem is látszik, hogy hol van fugázva és hol nincs.

dscn8540.JPG

Mivel a takarítás után már nem maradt annyi idő, hogy a szürke részeket is befejezzük, azért csak a mozaik felületeket fugáztuk ki. Ezekhez epoxys anyagot használtunk. Ez kicsit jobban ment, mint a ragasztás. Kérdéses, hogy a szürke csempéhez ezt vagy a hagyományosat használjuk-e.
dscn8541.JPG

A "zuhanytálca" is kimaradt még. Pár mozaik nem ragadt meg, így előbb azokat kellett visszaragasztani. Sajnos egyébként sem lett tökéletes, mert az egyik oldal kicsit girbe-gurba és a lefolyó sincs elég mélyen, de már így marad. 
dscn8539.JPG
Ha végre készen lesz a burkolás, a következő lépés a plafon helyén tátongó űr eltüntetése.
dscn8543.JPG

süti beállítások módosítása