Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Fürdő festés

2021. szeptember 25. - Beara

A fürdő egy rétegben kifestve. Sokat kellett előtte csiszolni és itt-ott még javítani a glettelést. Elsőre a festés sem ment. Túl sűrű volt a festék és talán az sem volt hasznos, hogy kicsit poros volt a fal(hiába sepertem le), ezért a felkent festék egyből bebőrösödött. Nem lehetett elkenni, mert egyből le is szedte magát. Végül hígítottunk a festéken, lemostam a falakat nedves szivaccsal és így már nem volt gond. 
dscn8598.JPG

A tetőt tartó egyik gerenda el volt korhadva. Már a tetőcsere közben kiderült. Vissza kellett volna rángatni az ácsot, hogy cserélje ki, hiszen 2 feladat volt összesen, előkészteni a tetőszerkezet új helyét és felállítani a legyártott elemeket. Hát, egyikben sem jeleskedet, ezért nem szerettük volna még 1x a tető közelében látni. Egy hozzáértétől azt a tanácsot kaptunk, hogy a korhadt rész helyén falazzunk fel. Tegnap Sanyi meg is csinálta. 
dscn8594.JPG
Tegnap Sanyi szabin volt, mert úgy volt, hogy érkezik a hőszivattyú első darabja. Hát, nem jött. Elfelejtették feladni, így csak hétfőn érkezik. De míg tegnap vitt magával Sanyi segítséget, hogy be tudják vinni a több száz kilós tartályt, hétfőn nem lesz ott senki velünk. A tartály valószínűleg ott marad, ahova az autóról lepakolják.

Készülünk a nagy szoba aljzatkiegyenlítésére is. Kipakoltunk, ismét. Ez már a sokadik alkalom. Egy pillanat alatt vissza tudunk hordani mindent.
dscn8601.JPG

Tegnap Balázzsal a gyalugépet is be tudták vinni a szobába. Persze, ha Sanyi korábban is kért volna kölcsön egy békát, akkor már mi is át tudtuk volna helyezni.
dscn8600.JPG

Végül egy kép a fürdőről a padlástérből fényképezve:
dscn8596.JPG

 

süti beállítások módosítása