Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Aljzatkiegyenlítés

2021. október 03. - Beara

Tegnap gyakorlaton majdnem elkészültünk a konyhai ülőkével. A tetőlapot a következő alkalommal rögzítjük rá. 
244441623_564814761405195_9061564426207586945_n.jpg

Készül a backup megoldás a melegvíz előállításra. Sanyi a vízre már rákötötte, de az áramra még nem. Nem maradt már idő rá, mert neki kellett kezdeni az aljzatkiegyenlítésnek. 
vizmelegito.jpg

Ismét kipakoltunk a nagyszobából. Egy gyors takarítás, aztán jöhetett az önterülő cucc. 3 darab 25 kilós zsákot kevertünk be, elméletben ennek elégnek kellett volna lennie 25 nm-re 2mm vastagságban. El is kezdtük teríteni, aztán az első adag után jött az ijedtség. A szoba 1/3-át be kellett volna fednie, de alig többre volt elég, mint az 1/6-a. Összesen 4 és fél zsákunk volt. Igyekeztünk kicsit spórolósabban használni, mert nem lett volna jó, ha nem elég mindenhova. 
dscn8628.JPG
A három zsák elfogyott és a szoba háromnegyedére sem lett elég. Bekevertük a 4. adagot is és reménykedtünk. Végül a bontott zsákból még maradt is egy kicsi. 
dscn8633.JPG
Ez sem lett tökéletes, de már megszoktuk. Laminált alá jó lesz. Jövő héten le is kéne rakni, legalább a kályha vonaláig, hogy hívhassuk végre a kéményest. 

Lambériázás

Szépen megszárad és ki is fehéredett a festés a fürdőben, nem kell már javítgatni. Vagyis mégis, mert feltettük a lambériát, ami pár helyen leszedte a festéket. Egy helyen a szögbelövő hagyott nyomot és máshol pedig Sanyi zsebében lévő ceruza firkálta össze a falat. De már csak akkor javítunk, ha minden készen van. 
A lambériával együtt a fénycsövet is be lehetett tenni végre a helyére. Már hiányzott, mert fóliázás felfogta az összes fényt és nagyon sötét lett a fürdő. 

img_4872_2.jpg

Most olyan, mintha lámpa égne a mennyezeten.fenycso1.jpg

Befejeztük a lécezést a szobában is. A lambériát ott egyelőre nem tudjuk feltenni, mert még nincs vakolva. Egyébként is az aljzatkiegyenlítéssel és laminált padló lerakással kellene haladni, hogy végre hívhassuk a kéményest, hogy üzembe helyezze a kályhát.

Végül elkezdtem összerakni a fürdőszoba bútorokat, de rögzítőcsavar hiány miatt már nem tudtuk a helyükre tenni őket. Megint barkácsboltba kell mennünk, de nem is baj, mert bojler is kell, nem tudjuk kivárni, míg megérkezik a hőszivattyú. Szeretnék meleg vízzel kezet mosni úgy, hogy nem itthonról kell a melegvizet vinnünk hozzá. 

Az első konnektor

Tegnap asztalos gyakorlatom volt, ezért a fiúk nélkülem mentek és vitték magukkal Kálmánt is. Kálmán Sanyinak az a kollégája, aki a tetőfedéshez ért egy kicsit. Vettünk 2 fénycsatornát a szobába is, azokat kellett a tetőn beépíteni. dscn8611.JPG

dscn8612.JPG

Ma szabin voltunk és a gyerekek nélkül mentünk. Már egyedül járnak haza az iskolából, így nem volt gond, hogy nem vagyok otthon. 
Délelőtt felkentünk még egy réteget a fürdőben, aztán nekiálltunk a szobában a födémnek. Feltettük a fóliát és elkezdtük a lécezést. A lambériázás érdekes lesz, mivel a fal elég hullámos minden irányba.dscn8617.JPG

dscn8621.JPG

A fürdőben a festés véglegesnek nyilvánítottuk. Lehet, hogy még 1-2 helyen kell javítgatni, de az egészet biztos nem kell újra lefesteni. A nap végén leszedtem a maszkoló szalagot és Sanyi felszerelt egy konnektort. Vettünk grafitszürke és fehér verziót is, egyelőre a szürkét tettük fel. 
dscn8625.JPG
Napközben megérkezett a hőszivattyú első részlete is. 3 csomagban hozta a posta. Kaptunk egy raklap cuccot és a hőcserélő tartályt. A tartályt sajnos nem tudtuk bevinni, az udvaron várja, hogy Balázs újra arra járjon.dscn8615.JPG

dscn8616.JPG

süti beállítások módosítása