Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Karácsony

2021. december 26. - Beara

Első ottalvós karácsonyunk a házban. Mivel csak minimál konyhám van, így a vacsora is ehhez igazodott. Vettünk előre pácolt kacsát, amit sütőben vagy olajsütőben kellett volna elkészíteni. Mivel se sütőnk, se olajsütőnk nincs, maradt a serpenyő. Így sem lett rossz. A sültkrumplit is serpenyőben kellett megsütnöm, mert az eredeti terv kudarcba fulladt. Volt egy pizzasütőnk, amiben meg tudtam volna sütni. Évekig a tárolóban állt használatlanul. Beletettem a krumpli, majd bekapcsoltam. EL is kezdett forogni és melegíteni. Aztán egyszer csak levágta a biztosítékot. Átdugtuk máshova, de ugyan ez volt. Kár, mert pizzát is tudtunk volna sütni, ha működik a sütő. Így maradnak a főzőlapon elkészíthető ételek. 

24-ére nem terveztünk munkát. Azért délután csak elkezdtük megcsinálni a világítást. Az álgerenda első eleme el is készült.
Kifúrtam a foglaltok helyét.
dscn8885.JPG

Helyükre tettem a foglalatokat és az izzókat. Sanyi pedig bekötötte őket.
dscn8888.JPG

Most már elfogadható világosság van a szobában. Kapcsolóra még nincs rákötve, egyelőre konnektorba kell bedugni, mint karácsonyfa izzót. (Karácsonyfánk idén sincs.)
dscn8898.JPG

Még kellenek deszkák oldalra és alulra is. Az alsó oldalon is lesznek égők, de még nem vagyok biztos abban, milyen foglaltot használjunk. A sima porcelán, ami felül is van, valószínűleg túl puritán lenne.

Szombaton haladtam kicsit a vizsgaremekkel is. Feltettem a fiók csúszóléceket és összeállítottuk  a korpuszt. Végül a fiókok is bekerültek a helyükre.
dscn8893_2.jpg
Holnap befejezem a korpuszt. A sarkokon le kell vágni a túllógó részeket és le kell kerekíteni őket. Aztán jöhet a felületkezelés.

Sanyi kijavította a szivárgó csatlakozásokat a fűtési rendszerben. Most nyomás alatt van, várjuk, hogy kiderüljön, hogy szivárog-e. 


Pár konnektor is felkerült végre a helyére. 
dscn8887.JPG

süti beállítások módosítása