Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Helyreigazítás

2021. február 20. - Beara

Mára 7 fokot és egy kis napsütést is ígértek. Lélekben így készültünk a napra. Erre mikor odaértünk még -1 volt. Be volt fagyva minden, a pocsolyák az udvaron és a víztartályban lévő víz is. 

Ilyen hidegben nem tudtam ma sem lekenni a födémet favédőszerrel. Szóval hiába állítottam múlt héten, hogy nincs több kapargatás, ma mégis volt. Kiszedtem az ablakokat Beni szobájában, levertem a vakolatot és elkezdtem leszedni a festéket a rácsról. Korábban flexszel és drótkorongokkal küzdöttem. Általában működött is, de a rácsok találkozásához nem fértem oda. Most kipróbáltam a hőlégfúvót. Kicsit tovább kell melegíteni a fémet, mint a fát, de végül sikerült leszedne vele a festéket. A maradékot pedig le tudom csiszolni az excenter- és a deltacsiszolóval. 

dscn7641.JPG

dscn7642.JPG

Mikor már nem tudtam markolni a spaklit, foglalkoztam kicsit a gyalukkal. Azt olvastam, hogy a kóla jó a rozsdára, ezért áztattam a gyalukéseket egy darabig. Nem lettek tökéletesek, de legalább már nem rozsdásak. Újra megpróbálkoztam az élezéssel. Most sem sikerült olyan élesre, hogy borotválkozni lehessen vele. De olyan rossz se lett az eredmény, mert gyalulni jó lehetett.
dscn7644.JPGEz a gyalu nem pont erre való, de a másik kettőt még nem raktam össze. 

Sanyi közben szorgalmasan porszívózott a padláson. Aztán egyszer csak elkezdett bontani is. dscn7643.JPGdscn7646.JPGItt majd megnyitjuk a befalazott átjárót, de nem gondoltam, hogy fentről kezdjük. Sanyi áthidalót akar betenni a gerenda miatt. Én nem bánnám ha maradna a boltíves átjáró, ha már a másik hasonló nyílást sem bontjuk ki teljesen. 

süti beállítások módosítása