Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Egér

2022. január 09. - Beara

A mai bejegyzésnek a "Működik a hőszivattyú" vagy az "Elkészült a vizsgaremek" címet kellett volna viselnie, de az egér magának követelte a figyelmet. Reggel Sanyi megkérdezte, hogy hogy viszonyulok az egerekhez, mert mintha látott volna egyet szaladni az ajtó előtt. Nem nagyon foglalkoztam a kérdéssel. Aztán az ebéd készítés közben, mikor a tortilla lapokat pirítottam, az egyik lyukas volt. Azt hittem, összeragadt egy másikkal, azért szakadt ki. A következő is lyukas volt. Megfordítottam az egész csomagot, és volt rajta egy 5 forintos nagyságú lyuk, Az egerek kirágták a csomagolást és jó pár tortillát is. Aztán benéztem a fiókba és kiderült, hogy mást is megkóstoltak. A kedvencük a milka szaloncukor, a rizottót nem igazán szeretik. Végül a fiók tartalmának felét kidobáltam, mert nagyon sok mindenbe belerágtak. Majd veszünk zárható műanyag tárolódobozokat és csepegtetünk borsmenta olajat a szekrényekbe. Ha ennyi nem elég, akkor jöhet a csapda és a méreg. Érdekes, hogy a másik szekrénybe soha nem mentek be, pedig abban is ugyan ilyen kajákat tároltunk. 

És végre működik a hőszivattyú. Kedden jöttek beüzemelni és végre nem csepegett semmi, így kb. délre el is indult. Elvileg a padlófűtést először csak nagyon lassan szabad felfűteni, hogy a beton ne repedjen meg. Hát, most nem ez történt. Az easykit-es ember azt mondta, nem lehet 16 foknál alacsonyabb levegő és 35 foknál hidegebb víz hőmérsékletet beállítani. Ennyit arról, hogy 20 fokról indulva napi plusz eggyel érjük el az üzemi hőmérsékletet. A járólapért annyira nem aggódtunk, mert rajtunk feszültségmentesítő lemezt alá és a ragasztó is felexibilis volt. Azt nem tudjuk, hogy a beton hogyan viselte, de nem is fog kiderülni már. 

A 16 fok jól megy neki. Viszont valami még nem teljesen jó. Beállítottuk, hogy 22 fokot tartson, de szombaton reggel mégis 16 fokra ébredtünk. Nem akar melegebbet csinálni. Nem azzal van probléma, hogy nem tud, hanem nem is próbálkozik. Hiába van csak 16 fok, nem kezd el vizet melegíteni és keringetni. A forgalmazó cég átnézett minden beállítást, de végül nem volt ötletük. Holnap tudnak valamit mondani, gondolom beszélniük kell az LG-vel. Szerencsére a meleg víz előállítást nem szabotálta. Délután Sanyi rákötötte a rendszerre és nagyon hamar lett 400 liter 50 fokos vizünk. 

Szombaton én is elkészültem a vizsgaremekkel. Egy kettest biztos megér, a többi nem számít. 
dscn8933_2.jpg
Vasárnap a konyhával is haladtunk. A mosogató medence és a csaptelep még nem jött meg, így nem lehetett készre szerelni. De már minden elemet összeszereltünk és a munkalapot is méretre vágtuk.
dscn8944.JPG(Bár úgy tűnik, kicsit rövid lett a munkalap, de nem, ez nem a végleges helye,)

süti beállítások módosítása