Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Üvegház

2022. április 10. - Beara

Szombaton befejeztük a ládát. Sokkal egyszerűbbé vált a reggeli és az esti ágyazás. Eddig ikeás zippzáras tárolókba pakoltuk az ágyneműt, minden alkalommal úgy kellet beleküzdeni, és az ablak nyílásba halmozva tároltuk. 

Áron segített a végső összeállításnál.
dscn9131.JPG

dscn9134.JPG

dscn9146.JPG

Vettem rá szivacsot és varrtam hozzá huzatot. Ha végre leglettejük a falat és nem fog már morzsolódni a vakolat, lehet majd üldögélni az ablakban. 
dscn9141.JPG
És ha már elővettem a varrógépet és kint sem lehetett dolgozni az eső miatt, megvarrtam a függönyöket a fénycsatornákra. Sanyi közben felette a karnist hozzá. Legalábbis az egyikhez, mert valami rejtélyes oknál fogva fele annyi tartót vettünk, mint amennyi kell. És még valami karikát is varrnom kell a függönyre, hogy a földön állva is el lehessen húzni valamivel.

dscn9151.JPG

dscn9152.JPG

Vasárnap végre napsütésre keltünk. El tudtam vetni a hagymát, ami a héten érkezett meg. És megcsinálhattuk az "üvegházat" az eperpalántáknak. A palántát rendeltem és az agámák terráriumát használjuk üvegházként. A tetejére fóliát kellett tennem, mert csak rács van rajta, de az oldalai üvegek. 
dscn9153.JPG
Sanyi folytatta az alap ásást. Jövő héten tavaszi szünet lesz és a következő hét végére végezni kellene a betonozással, a sáv alappal és a szerelő betonnal is. 
dscn9155.JPG
Lassan halad, mert Sanyi kiszedi a meglévő kő alapot. Szépen nő a kőkupac, Ezek csak a kisebbek, a nagyokat máshol gyűjtjük. 
dscn9158.JPG

süti beállítások módosítása