Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Összenyitva

2022. május 08. - Beara

Megint a gyerekek nélkül voltunk a hétvégén. Pénteken elvittük őket Nagybarcára, ahova évek óta járnak a "Sima" nagyiékkal. Mi csak leadtuk a gyereket és mentünk dolgunkra. A waze Szlovákián át vitt minket Mikolára. Én ennyi őzet egész életemben összesen nem láttam, mint ezen az úton. Pár kilóméterenként volt jónéhány példány belőlük. Szerencsére nem rohangáltak ész nélkül keresztbe az úton, hanem békésen legelésztek. Láttunk még kutyát, macskát, nyulat, rókát, fácánt, tehenet és sünt is az út mentén vagy az úton. 

Sajnos a kihagyott hétvége megviselte a növényeket. Az eprek teljesen kiszáradtak, talán 1-2 tő megmarad. A veteményesben a krumplin és pár borsón kívül semmi sem hajtott ki, ezért szombat délelőtt beszántottuk az egészet és újra vetettünk. A föld még mindig tele volt törmelékkel, a 4nm-ről 3 kisvödör törmeléket szedtünk még össze. 
dscn9257.JPG
Kiültettem a paradicsom palántáimat, vetettem hagymát, borsót és uborkát. Sajnos a kukorica vetőmagokat csak akkor találtam meg, mikor készen voltam és nem maradt üres hely. Ebéd előtt még gyorsan a gazt is levágtam az udvarban, mert 2 hét alatt kb. fél méteresre nőtt.

Délután nekiálltam a cipőtartó elkészítésének. Nagyon kis hely van az ajtó mellett, ahova bútort tehetünk, ezért lesz egy cipőnyi alapterületű 2 méter magas tartó. 
dscn9274.JPG
A felületkezelésre már nem volt idő, az a jövő hétre maradt. Nem volt egyszerű az összeállítás, mert mindent olyan pontosra vágtam, hogy sehol sincs illesztési hézag. Ragasztani akartam a polcokat, hogy stabilabb legyen, de annyira szorosan illeszkedik, hogy már szétszedni sem lehetett száraz összeillesztés után, ezért az kimaradt. 
dscn9269.JPG
És végre elérkezett az a pillanat is, mikor a ház már nem különálló részekből áll. Sanyi kibontotta a 2 részt elválasztó falat.
alaprajz.jpg
Végre nem kell az udvar felé közlekednünk és ráadásul nagyon jól is néz ki. Ellátni a ház egyik végéből a másikba.
dscn9254_2.JPG

dscn9279_2.jpg

dscn9281_2.jpg

Sajnos fényképen nem látszik igazán, hogy milyen a hátsó szóbából végignézni a 30 méteres házon.
dscn9275_2.jpg

A hátsó szomszéd árulja a házat/telket. Jelenleg 2 telke van egymás mellet és mindkettőn van egy ház. Egyben tudta csak megvenni. De mivel nincs szüksége 2 házra, a mögöttünk lévőt árulja. Szóval ha valaki a szomszédunk szeretne lenni, itt a soha vissza nem térő alkalom. 6 milliót kérnek érte, de lehet alkudni. 
dscn9261.JPG

süti beállítások módosítása