Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Műhelyfalazás

2022. május 15. - Beara

Péntek este "gyorsan" lefestettem alapozóval a cipőspolcot. 1 réteg alapozó felkenése majdnem 3 órát vett igénybe. A krétafesték és a lakkozás már gyorsabban ment, így szombaton ebéd után be is tudtuk állítani a helyére. És ha már megbolygattuk a sarkot gyorsan felszámoltuk a szerszámos részleget is a szobában.
dscn9286.JPG
A kanapé visszakerült a bejárathoz, az ágyak pedig a kanapé helyére. Rengeteg hely lett a szoba közepén, táncolni is lehetne.  (Áron próbált elbújni. Félig sikerült.)
dscn9288.JPG
Amíg én alapoztam pénteken, Sanyi lekente a vízszigetelést az alapra, hogy szombaton ő is tudjon egyből a falazással kezdeni. Csak előtte még elugrott zsalukőért a tűzépre. Mivel nagy garázskapu lesz, azért úgy döntöttünk, hogy beton pilléreket teszünk a sarkokra. 
dscn9292.JPG
Vasárnap én kicsit kertészkedtem. A paradicsomok sajnos nincsenek túl jó állapotban. Szerinem ez a hét kritikus lesz, elválik, hogy megmaradnak-e vagy sem. A héten nem nőttek semmit, és pár levelük is elsárgult. De még élnek és vannak zöld részeik. 
Az eprek viszont feltámadtak. 1-2 egészen megerősödött és a többi is újra kihajtott. Gyorsan ki is ültettem őket, hátha a szabadban jobban boldogulnak. 

dscn9299.JPG

dscn9300.JPG

Mellé ültettem a magról vetett palántákat is. Ugyan akkor vetettem őket, mint a paradicsomokat, de tized olyan gyorsan nőnek.
dscn9301.JPG
Legalább a krumplira nem lehet panaszunk. Folyamatosan nő és egyre bokrosabb. Pár tő borsó is kihajtott és a múlt héten vetett uborka is. 
dscn9296.JPG
Míg én a növényekbe próbáltam életet lehelni, Sanyi elkezdte a falazást. Kicsit később én is beszálltam. A nap végére 2 sorral készültünk el.
dscn9330.JPG
És most megint várnunk kell a folytatással, míg kirepülnek a kismadarak. Tavaly Áron szobájába fészkelt a rozsdafarkú, akkor az ajtó befalazást kellett miatta halasztani. (Korábban a farostlemezt nem tudtuk leszedni a födémről, mert akkor ott laktak). Ősszel az ablakokra tettem hálót, hogy ne tudjanak megint beköltözni. Idén a kinti WC-be raktak fészket, ami nem is lenne gond, mert nem használjuk. Csakhogy a kinti WC fala abból a porfixből van, amiből most a műhely falát kéne építenünk. Nem tudjuk elbontani, míg ki nem repülnek ezek:
dscn9298.JPGKíváncsian várom, jövőre milyen munkát szabotálnak.

 

süti beállítások módosítása