Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Fahulladék

2022. május 29. - Beara

Szombaton befejeztem az íróasztalt. Már csak a fiók hiányzott. Vettünk széket is hozzá. Persze a fiúk egyből összevesztek, hogy kié az új asztal és szék. 
dscn9359.JPG
A héten elvittem a kereket az üvegeshez, hogy vágjanak rá üveget. Nem volt egyszerű, mert nagy is és nehéz is, de mivel kell rá 2 darab kivágás is, jobb volt helyszínen rendelni. Kb. 3 hét mire elkészül, addig van időm megcsinálni a lábakat. Találtam is hozzá már faanyagot hátul a fakupacban. Volt még pár gerenda. Látszólag szörnyű állapotú mind, de mikor tüzifának akartam felaprítani, kiderül hogy belül még teljesen jó. 
dscn9242.JPG
Feldaraboltam, kicsit meggyalultam, levágtam a kiálló szögeket és lekentem lenolajjal.
dscn9363.JPG
Sanyi végre tudta folytani a falazást. Péntek este még tele volt a fészek, de szombat reggelre kirepültek a kismadarak. 
dscn9351.JPG
Gyorsan le is bontotta a tetőt és a fal egy részét, nehogy újra itt rakjanak tojásokat. Sajnos a tüzépes nem jó zsalukövet szállított és szombaton nyitva sem voltak, hogy becseréljük, ezért a betonoszlopot a sarkon nem lehetett folytatni. 
dscn9374.JPG
A gyereknap miatt vasárnap ebéd után már abba is hagyta a munkát. A gyereknek társasozás volt ígérve délutánra. 

A veteményes kivételesen fejlődött a héten az esőnek köszönhetően. A krumpli és az eper már virágzik. A nagyobb borsó is, amit szombaton sajnos valami letaposott. Az uborka is nagyot nőtt és már a kukorica is felismerhető. Egy kicsit a paradicsomok is megerősödtek.dscn9366.JPG

dscn9367.JPG

dscn9352.JPG

dscn9353.JPG

dscn9354.JPG

süti beállítások módosítása