Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Csocsóasztal

2022. június 19. - Beara

Ibolya a héten felvilágosított, hogy az nagy levelű növény, amit mi uborkának hittünk, az valami tök féle vagy esetleg cukkini. A csomagoláson saláta uborka felirat szerepelt, szóval minket átvertek. 
Péntek este ki is derült, hogy cukkinit nevelgettünk. 5 nap a semmiből egész jó méretű cukkinik nőttek.
dscn9418.JPG
Már a paradicsomon is van pár apró termés. A krumplit a sarokban valami rendszeresen letapossa és már nem is tudta összeszedni magát, ezért megnéztük mi van a föl alatt. Voltak helyes kis apró és kifejlett példányok is. A krumpliból, a borsóból és a cukkíniből készült az ebéd. (A csirke és a hagyma bolti.)

288336960_4588850437881362_5266096372437890901_n.jpg
dscn9451.JPG
Hosszú kihagyás után újra van csocsóasztalunk. A héten megleptem magunkat vele. Úgy terveztem, hogy majd én csinálok egyet. Össze is válogattam az alkatrészeket (rudak bábúkkal, csapágyak, pálya stb.) és mire a végére értem az összeg nagyobb volt, mint egy vadiúj asztal ára. Ezért úgy döntöttem, hogy készen veszünk egyet. Hétfőn megrendeltem, csütörtökön el is hoztuk és már csak össze kellett rakni pénteken. 

dscn9426.JPG

dscn9431.JPG

dscn9435.JPG

Szerencsére a gyerekek is szeretnek játszani és egész jól megy nekik. El is maradt a társasozás a hétvégén, viszont egy meccsre gyakran volt idő.

Szombaton végre nekiálltam az ablakoknak. Az első lépés a megvett szélezetlen borovi fenyő darabolása volt. Rá is ment a napom és néha Sanyi segítsége is kellett, mert a 1,5 méteres darabokat már nem tudtam egyedül felszeletelni. A szélezés még ment egyedül.
dscn9442.JPG
Látszólag elég nagy kupac lett belőle, de szerintem örülhetünk ha 4 komplett ablak kijön belőle.
dscn9455_2.jpg2 féle keresztmetszetűt vágtunk, külön a keretnek és az ablakszárnyaknak. Le is kellett kennem faanyagvédőszerrel, mert a kérgén voltak apró lyukak és alattuk kis halmok. Szerencsére a belső részeket még nem támadta meg semmi. 
Vasárnap már nem foglalkoztam ezzel. Gazt nyírtam, főztem és szórakoztam a felsőmaróval. A gyerekeknek csináltam 1-1 dobókockát, magamnak pedig egy fatálat vagy inkább tálcát, amire a mosogatószeres flakont és szivacsot lehet tenni. A jelenleg használt kosárnak új funkciót találtam. 
dscn9459.JPGElég nyomi lett szegény, mert minél többet martam ki a közepéből, annál jobban felpöndörödött a 2 vége. Ezért nem is lett sík a belül az alja. De a mosogatószernek ez is jó lesz. (Ez még mindig a pult leeső darabjából van)

Falazóelemet még mindig nem tudott szerezni a tüzépes, Ha a héten nem érkezik meg az asztal üveglapja, akkor veszünk porfixet a praktikerben. Nem fér be annyi, amennyi kell, de 2 hétvégé alatt tudunk eleget vinni.

Porfix hiányában Sanyi a régi falszakaszt építette vissza.
dscn9460_2.jpg

És haladt a tartóoszloppal is.
dscn9461_2.jpg 

süti beállítások módosítása