Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

"Műhely" takarítás

2022. július 03. - Beara

Sanyi szombaton befejezte a fal tetejét. Szerencsére a meleg elviselhető volt, így tudott kint dolgozni.

dscn9471.JPG

dscn9472.JPG

Falazó elem még mindig nincs, de állítólag a jövő héten érkezik. Kíváncsian várjuk. Addig is lehet készülni a koszorú betonozáshoz. Sanyi vasárnap kihordta a sittet és meghajlította a vasakat.

dscn9477.JPG

dscn9478.JPG

A héten kivételesen nem volt eső. A paradicsomokat már ez is megviselte, kicsit kókadoztak. Az eper ismét elszáradt, pedig már majdnem megérett pár szem. A cukkini jól viselte az öntözés hiányát, folyamatosan terem. Ennek csak a gyerekek nem örülnek, mert rakott cukkini volt az ebéd szombaton. 

A héten visszakaptuk a kölcsön adott tévénket, amit egyből el is vittünk a házhoz. Múlt héten Áron egész nap Tom és Jerry-t nézett a projektoron, így egész nap be volt sötétítve. TV-vel egy kicsit könnyebb lesz. És ha már TV van, kell neki egy állvány is. Gyorsan csináltam is egyet. Az ablaknak szánt faanyag levágott széleiből tudtam még egy állványnak valót menteni. 
dscn9485_2.jpg
Kivételesen nem zöld lett, annak ellenére, hogy van még a festékből. Világoskék-sötétkék páros választottam. Még lila festékem is van, azt is ki kellene próbálnom végre. 

Lassan kirepül a második adag kismadár is. A leendő fürdőben laknak most. Csocsózás közben hallgathatjuk ahogy kaját követelnek, be nem áll a szájuk.
dscn9474.JPG
Mióta meg van a csocsóasztal nem is társasoztunk. Még le se nyeljük a reggelit, de a gyerekek már mennének játszani. Rendszerint ebéd után is van pár meccs és a nap végén is. Kell egy ventillátor, mert a gyerekek már alaposan megizzasztanak néha. 

Múlt héten felszereltünk egy mágneses szúnyoghálót, aminek az lett a nem várt mellékhatása, hogy Betti végre nem járkált ki-be kedve szerint. Néha pancsolás után egyből besétált és összevizezett mindent. De a szúnyogháló végre kint tartotta. Sajnos minden csoda 3 napig tart. Beni ma megmutatta neki, hogy lehet átmenni rajta és sajnos megértette. 
dscn9482_2.jpg

süti beállítások módosítása