Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Kemence

2022. július 10. - Beara

Porfix sajnos megint nem érkezett a tüzépre, állítólag a héten érkezik a kamion. Szerencsére minket ez már nem érdekel, mert szombat reggel a boltból haza felé menet szóba elegyedtem egy helyi lakossal, akitől megtudtam, hogy Kemencén is van tüzép. Igazából nem én elegyedtem szóba vele, hanem ő velem. Rendszeresen érdeklődik hogy állunk, ha az udvaron talál minket. Most a ház előtt futottunk össze, egyből meg is is állt érdeklődni.

Reggeli után el is ugrottunk Kemecére. Eredetileg fáért mentünk, eszembe se jutott, hogy porfix is lehet. Fa nem volt, de cserébe porfix igen. Szóval nem teljes hiány van, csak béna a kiszállítás, ugyanis ő nem ilyet rendelt, de ezt kapta. A mi tüzépesünk meg hiába vár rá hetek óta.

Szerencsénkre a 25 darab be is fért a kocsiba, nem kellett 2x fordulni. És így végre a fal is elkészült.

dscn9501.JPG

dscn9502.JPG

Lehet előkészülni a koszorú betonozáshoz. Vettünk bent maradó zsalut, mert lusták vagyunk és nem akartunk szenvedni a készítéssel. Így meg egyből szigetelve is lesz, már csak a beton tartóoszlopoknál lesz hatalmas hőhíd. 

Hétközben varrtam párnákat az ülőkékre. Asztal még mindig nincs, gondolom a reklamáció után újra a sor végére kerültünk és a 3 hét a minimum. Reméljük, szabira ezért nem most mennek. 
dscn9493.JPG
Szombat délután készítettem egy állványt is a maróasztalnak. Eddig 2 bakon állt, de azok már szétestek, ráadásul keresztben semmit sem tartotta, ezért kicsit meggörbült. Így marni sem lehetett rendesen, mert az anyag közepén nem ért olyan mélyre, mint a szélein. 
dscn9516.JPG
Ma leszedtük az első eper termésünket. 2 egészen apró szem volt. 
dscn9506.JPG
És 2 szem paradicsomunk is volt.
dscn9517.JPG
Valami pofátlan dög körülnézett a padlásunkon és széttúrta a szigetelést. Remélem szenvedett egy kicsit a közetgyapot miatt utána és többet nem jön vissza.
dscn9495.JPG
Valami a hőszivattyú külső egységén is leszedte a szigetelést. Remélem, azért a házba nem járnak be.

süti beállítások módosítása