Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Süni

2022. július 30. - Beara

Sikerült lefotózni a sünit. Betti szűnni nem akaró ugatása jelezte, hogy valami lehet a kertben. A süni igyekezett átjutni a szomszédba, Betti meg próbálta marasztalni. Miután Betti betessékeltük a házba a süni még maradt pár fotó erejéig, aztán továbbállt.
dscn9668.JPG
Megoldottuk a rikító szilikoncsík problémáját. Vettünk öntapadós textil csíkot és azzal ragasztottuk le az egészet. Valami villanyszerelési cucc, legalábbis a villanyszerelési osztályon volt a Bauhausban. De nekünk bevált, elég vékony és rugalmas.dscn9672.JPG
Most már annyi paradicsom van, amennyit meg sem tudunk enni. És született egy mókás darab is.
unnamed_2.jpg

 

Koszorú betonozás

Eljutottunk végre a betonozásig. Korán keltünk és Bazsit is összeszedtük reggel. 8 körül már neki is estünk a betonozásnak. Mára vártuk a szlovák faszállítmányt is, így 11 körül meg kellett szakítani a munkát. Elég sok időbe telt míg a fiúk lepakolták a fát és aztán egy második körrel be is kellett hordani. Az OSB befért a házba, de a gerendáknak csak az udvaron volt hely.
dscn9654.JPGdscn9667.JPG

Délutánra már elég meleg lett, de azért jól haladtunk a betonozással. Folyamatosan vizes sapkában és felsőben voltunk és igyekeztünk napernyővel árnyékolni ahol lehetett. A beton se élvezte a meleget, 3 helyen kicsit megrepedt. Délután 5-re végeztünk is vele.
dscn9661.JPG
Pár helyen nem sikerült megfelelően rögzíteni a zsaluelemeket, így a beton kicsit kinyomta. Szerencsére tartotta magát, de egy lett egy kis hasa. Pont az áthidalónál lett a leglátványosabb, ott, ahol egyébként a deszka is meghajlott. Szóval a ház felöli oldalon minden irányba hullámos lesz a koszorú. 
Én tartottam tőle, hogy kevés az alátámasztás és le fog szakadni az egész a beton súlya alatt. Ehhez képest egy pár hullám semmiség.
dscn9657.JPG
A héten sikerült vennünk bontott tetőablakot is. 25e/darab áron adták. Mivel ez csak egy műhely, ez is megfelel.
dscn9656.JPG
Éjjel valószínűleg volt egy kis eső, mert reggel minden nedves volt. És elvileg kedden is esett, így mára elég sok érett paradicsomunk lett. A cukkini kezd kifulladni, mindössze 1 darabot termett a héten. 
Kiástam a krumplit is. Nem lett túl sok, de nem csoda, mert még mindig tele van a föld szeméttel. Igazából alig tudtam kiásni, mert folyton kőbe, cserépbe, tányérba, üvegbe ütközött az ásó. Párszor azért jól lakunk belőle.
dscn9664.JPG

süti beállítások módosítása