Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Meghiúsult aljzatkiegyenlítés

2022. november 27. - Beara

A hétvégén az aljzatkiegyenlítést akartuk megcsinálni a műhelyben. A beton viszont még nem elég száraz, ezért halasztanunk kellett. Még mindig nagyon sok víz van a vakolatban és a betonban, mindig minden csupa pára. Hiába szellőztetünk folyamatosan, mikor ott vagyunk, ez egyelőre kevés. 
A fűtés bőven elég a műhelyben, annak ellenére, hogy fele olyan sűrűn fektettük a csöveket, mint máshol. A keringő víz mennyiségét is lecsökkentettük, mégis 13-15 fok szokott lenni. 

A tervezett munka helyett Sanyi nekiállt a műhely bejáratába tervezett rácsnak. A meglévő kapu nem egy páncél ajtó, ezért kell valami megerősítés mellé. Nem szívesen hagynánk ott az összes szerszámot egy lemez ajtó mögött és a biztosító se fizetne baj esetén. Mivel nem készültünk anyaggal és szerszámokkal, addig jutott, amíg a vas tartott.
dscn9962.JPG
Én végre újra dolgozhattam a műhelyben. Szükségünk van egy forgács tároló ládára, mert rengeteg a forgácsunk és jól jön a begyújtásnál. A szatyor nem túl elegáns tároló megoldás, azért készítettem egy ládát. Már csak felületkezelni kell és lehet is használni.
dscn9958.JPG
És csináltam Sanyinak szülinapjára egy szerszámtartó dobozt is. Szörnyen rendetlenek vagyunk és rengeteg idő megy el a szerszámok keresgélésével, jól jön majd még pár rendszerező doboz. Szerencsére a neten sok jó ötletet találni. Ezt is ott láttuk.
dscn9955.JPG

Hétfőn haladtunk kicsit az itthoni projekttel is. Kitöltöttük a régi létra helyét és megépítettük a galérián az új fal vázát. 
dscn9954.JPG

süti beállítások módosítása