Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Fényár

2022. február 06. - Beara

Ma újabb elemmel bővül a világítás a szobában. Sanyi bekötötte a kapcsolókat, így a felső égősor már nem konnektorról működik. Aztán ma az alsó sort is felszereltük. Ehhez fel kellett tenni az álgerenda oldalait, aztán az alját. Mivel a fém merevítő, ami a falakat tartotta össze, nehogy a téglaboltív szétnyomja, elég görbe, ezért az oldalsó deszkák széle nem igazán találkozik a felsőével.
1644171478894.jpg

Szerencsére ez nem olyan nagy probléma, mert így legalább lentről nem látszanak a fenti égők. A lényeg, hogy az alja majd egyenes legyen.
1644171460499_2.jpg

És az alja szerencsére egyenes lett. Még nem végeztünk teljesen, de az égők már működnek, már csak a maradék borítást kell feltenni. (És keresni kell valami csinos burát, mert kiég a szemünk, ha véletlenül felnézünk)
1644171380949.jpg

Én befejeztem tegnap a tűzifa tartó állványt. Most már sokkal rendezettebb a kályha környéke és közlekedni is könnyebben lehet. A következő talán egy cipőtartó és fogas lesz a bejárathoz. 
1644171499300.jpg

Már a konyhát is teljesen felavattam. Tegnap krumplilevest és kuglófot készítettem, ma pedig pizzát sütöttem. A gyúródeszkát sajnos nem tudtam megcsinálni a mosogató helyéről kivágott anyagból, mert az egyik ragasztás mentén ketté tört. Elengedett a ragasztó. Majd újra összeragasztom, de előbb síkba kell csiszolni a 2 élt, mert mindkettő homorú. Nem csoda, hogy a ragasztó nem bírta egyben tartani őket.
1644171508951_2.jpg

Szombaton fogtunk egy egeret. Nem kellett rá sokáig várni, mert a pofátlan kis dög, azt sem várta meg, hogy lefeküdjünk, már filmnézés közben jött portyázni. Hát, gondolom utólag megbánta. 

Azt hittük, hogy majd ha itt tudunk aludni, akkor sokkal jobban fogunk haladni. Hát nem így lett, sőt, mintha belassultunk volna. Viszont kevesebbet költünk benzinre, ritkábban eszünk a mekiben, nem kell késő este a másnapi ebéd előkészítésével foglalkoznom, reggel sokáig aluhatunk. A fiúk sokat társasoznak, esténként pedig mozizunk. 

süti beállítások módosítása