Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Karácsony

2022. február 27. - Beara

A héten végre megérkezett a karácsonyi ajándékom. Kicsit sokáig tartott, mert az alapanyag hiány a faipart sem kerüli el. Amit eredetileg rendeltünk, májusra ékezett volna meg legkorábban, ezért helyettesítő terméket választottunk.
dscn9031.JPG
A hikoki, amit eredetileg választottunk, nem tudott többet, viszont 3x olyan nehéz volt, mint ez a Dewalt. Nem elhanyagolható szempont, mert a jelenlegi parkside-os körfűrészünk egyik nagy hibája, hogy túl könnyű és simán fel lehet dönteni, miközben az ember próbálja tolni a vágandó fát. Ez a körfűrész már nem is olyan félelmetes, mint a régi, mert annyi biztonsági elem van rajta, hogy a fűrészlapot nem is látni. 

Az új fűrésszel az ajtónyílás burkolatot is sikerült befejeznünk. Mivel semmi sem merőleges vagy párhuzamos és minden él mérete is más, így sokáig tartott leszabni a darabokat. Vasárnap délutánra teljesen elkészültünk vele, már csak egy fedő festékrétegre vár.

dscn9024_2.jpg

dscn9026_2jpg.jpg

dscn9037_2.jpg

A héten a szennyvíz kérdés is megoldódott. Kicsit kalandosabb volt, mint kellett volna, de legalább egy időre letudva. Szerdára egyeztettünk időpontot a szippantósokkal. Én el is indultam hajnalban, hogy még a szokásos reggel 8-as megbeszélésem előtt odaérjek. Úgy volt, hogy 9 után jönnek, mert addigra biztos végzek. Végül nem jöttek, se kilenckor, se egész délelőtt. Ezután Sanyi hívogatta őket telefonon. Mint kiderült, voltak ott, akkor, mikor én még nem értem oda és 1x 8:45kor is. Dudáltak és kiabáltak, de én nem hallottam, mert akkor még tartott a megbeszélés. Aznap már nem tudtak visszajönni. Végül sikerült megegyezni velük és Marika nénivel is, hogy ott hagyjuk a pénzt Marika néninél, ők meg beengedik magukat és elintézik amit kell. Szerencsére másnap így megoldódott a dolog nem kellett még 1x a házhoz mennem a héten.

A jövő héten elvileg az hőszivattyú alkatrész is megérkezik. Ennek a történetnek is volt újabb szép fejezete a héten. Sanyi felhívta a szervizest, aki már lapított egy ideje és azt a tájékoztatást kapta tőle, hogy szerintük jól működik így a hőszivattyú, nincs annak semmi baja, ezért nem is cserélnek semmit. Sanyi rögtön hívta az LG-s ügyfélszolgálatot, ahol múltkor panaszt tettünk. Ott viszont azt mondták neki, hogy az alkatrész már megrendelték és a jövő héten meg is érkezik. Hát, jó lenne végre ezt az ügyet is lezárni.

süti beállítások módosítása