Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Vakolás

2023. július 23. - Beara

Sanyi folytatta Áron szobájának vakolását és ma délutánra majdnem körbe is ért. Az ablak környékén van még egy kis vakolni való.

dscn8318.JPG

dscn8323.JPG

dscn8328.JPG

Reméljük, nem repedezik meg nagyon és nem kell sokat javítani. Tükör sima ez sem lesz, de  nem is volt cél. Vasárnap én is vakoltam egy kicsit. Elkezdtem a folyosót. Úgy terveztük, hogy nem vakoljuk le teljesen, hagyjuk, hogy kilátszódjanak a kövek. A falon, ahol elkezdtem, kisebbek a kövek, így egyelőre nem olyan mutatós.
dscn8332.JPG
Majd meglátjuk milyen lesz, ha kész az egész és meg is száradt. Legrosszabb esetben ezt is telibe vakoljuk végül.

Az ablak üvegek végül nem készültek el a héten, így az ablak sem. Én befejeztem annyira, hogy már csak az üveget kelljen beletenni. És persze kell majd még egy réteg festék a végén, mert szerelés közben sok helyen sérült.
dscn8315.JPG
A rigliket is felszereltem. Süllyeszteni kellett őket, amit végül maró géppel csináltam. Az első ablakon még kézzel véstem ki, de lusta vagyok, szeretem ha valamit gépesíteni lehet. Persze egy kicsit így is kellett vésni, mivel szögleteset nem tudok marni. Készítettem egy sablont, hogy egyszerűbb és pontosabb legyen.
dscn8304.JPG
Ezután már csak szögletesíteni kellett.
dscn8308.JPG
Az ellendarabok felszerelése egész könnyű volt. Fúrtam 2 pici lyukat és csak belekalapáltam az oda való darabot.
dscn8311.JPG
Ez végül nem maradt így, áthelyeztem mindkettőt és az egyiket meg is fordítottam. Szerencsére a fát könnyű javítani.
dscn8313.JPG
A hétvégén leszüreteltük az első adag kukoricát. Még maradt egy adag a következő hétvégére is, ha a kártevők nem eszik meg addig. Elég sok büdösbogár (poloska) van rajtuk. 
Krumpli is fogyasztható már, egy ideje arra is rájárunk. Még nem ástuk fel az egészet, mindig csak annyit szedünk ki, amennyi éppen kell. 
És lehet, hogy végül paradicsomunk is lesz. Már színesednek az első szemek.
dscn8325.JPG

süti beállítások módosítása