Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Betakarítás

2023. július 30. - Beara

Itt volt az ideje kiásni a krumplit. A sok eső lemosta róla a földet és a napsütés nem tesz jót a burgonyának. Idén rekor termésünk lett, a tavalyi kis kosárnyi után idén 2 zsáknyi. 
dscn8339.JPGÉs lesz mit vetni jövőre, egy fél zsák apró szeműt is összeszedtünk. Még szerencse, hogy szombaton túlestünk rajta, mert vasárnap beköszöntött az ősz. Majdnem egész nap esett, csak késő délutánra állt el és sütött ki a nap.

A héten végre az üvegeket is át tudtam venni. A szombatom el is ment az üvegezésre. Üvegező szilkon az üveg alá, majd üvegező szeg és végül a takaró léc.
dscn8335.JPG
dscn8337.JPG

A beépítésig becsomagolva várakoznak. 
dscn8347_2.jpg
Sanyi befejezte Áron szobájában a vakolást. A boltív volt még vissza, ehhez cementes vakolatot használ. Csak problémásabb helyeken használ cementet, mindenhol máshol sima mészhabarcsot.
dscn8344.JPG
Beni szobájában is elkezdte a vakolást, de a vasárnapi eső nem könnyítette meg a munkát. 
dscn8343.JPG
A vasárnap délelőttje sajnos elment a talicska javítására. Nem ez az első eset, hogy elhagyta a kerekét. Egy kis felxelés, egy kis hegesztés és megint használható egy ideig.

Én kicsit rendet raktam a műhelyben, mert az ablak gyártás elég nagy felfordulással járt. Nem volt kedvem gyalulni a következő ablak anyagát, azért inkább Áron beépített szekrényének kezdtem neki. Ahhoz nem kell gyalulni, mert nem sok minden fog látszódni belőle, a falmélyedés 3 oldalát teljesen elrejti.
dscn8341.JPG
Három oldalát lambériával burkolom és majd csinálok egy külön keretet az ajtónak elé.

Rendeltünk laminált padlót a szobákba Szlovákiából. Kinéztem egyet a bauhausban, de véletlenül megtaláltam egy szlovák áruházban is fele annyiért. Végül másikat rendeltünk, de onnan. 

süti beállítások módosítása