Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Kifogytunk

2023. augusztus 13. - Beara

Úgy terveztem, hogy megcsinálom Áron szobájában a glettelést, hogy minél hamarabb le lehessen tenni a laminált padlót. Szombaton neki is álltam, de csak 1 rétegig jutottam, mert elfogyott a klimaglett. Ezt a göröngyös falat elég nehéz gelettelni és nem is szeretnénk szép egyenes végeredményt. De annyit igen, hogy elfedje a vakolatot és festeni lehessen. 
dscn8365_1.JPG
Este 6-ra fejeztem be az teljes szobát. Csiszolni még nem tudtam, mert nem száradt meg, még ott sem, ahol kezdtem. Vasárnap reggel a csiszolással kezdtem, de még akkor is voltak nedves foltok. Csiszolás után látszik, hogy kb. milyen lesz, de még sokat kell javítani. Már nem fogom a teljes felületre felhordani, csak feltöltöm a mélyedéseket és lejavítom a részeket, ahol a csiszolás után újra a vakolat látszik. Ez viszont a jövő hétre maradt, mert a negyed zsák semmire sem lett volna elég. 
A szoba sokkal világosabb lett, valószínűleg nem is fogjuk színesre festeni. Majd a bútorok változatosabbá teszik.
dscn8366.JPG
dscn8371.JPG
Már a padlót is le lehetne tenni, mert a héten megérkezett. Egy világos színű, kopott mintájú laminált padlót választottunk. Lehet, hogy Áronnak nem fog tetszeni, mert egy hasonló kopott csak kék nagyon nem tetszett neki.
dscn8362_1.JPG
Sanyi a változatosság kedvéért megint vakolt. Körbeért Beni szobájában és elkezdte a folyosót is. De neki is abba kellett hagynia, mert a mész is elfogyott. (Update: abból is maradt negyed zsák)

dscn8374.JPG

dscn8376.JPG
dscn8373_1.JPG
Vasárnap a csiszolás után folytattam Beni ablakát. Még kell 1-2 hétvége rá, de mire a vakolat megszárad és lehet glettelni, addigra valószínűleg az ablak is készen lesz. Még Áron szekrényét is be kéne fejeznem és egy ágyat is kéne készítenem. És egy ajtó sem ártana, hogy rendesen használni lehessen a szobát. 

süti beállítások módosítása