Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Padlóburkolat

2023. augusztus 20. - Beara

A héten feltöltöttük készleteinket, újra van glett és mész. A pénteket így gletteléssel tölthettem. Az egyenetlen falon a glettvas nem nagyon működött, de egy műanyag tapéta simítóval kiválóan lehetett dolgozni. 
dscn8378_2.jpg
Kora délután végeztem is a szobával, de a száradásnak megint kellett az éjszaka is. Még reggelre sem volt mindenhol száraz, de azért lecsiszoltam. Csiszolás után leporszívóztam a falat, majd le is mostam. Csak ezután következhetett a festés. Azt hittük a glettelt fal szép fehér, de a festék felkenése után derült ki, hogy az inkább tojáshéj színű volt. festés után szinte világított a szoba, olyan fehér lett.
dscn8386.JPG
Pénteken, amíg száradt a glett, összeragasztottam az ablakszárnyakat.  Ennél tovább nem jutottam velük, talán a jövő héten befejezem őket. Az üveget már meg tudom rendelni hozzá, mert meg vannak a méretek. 

Szombat délután még nekiálltunk a laminát padló lerakásának. Vettünk 3in1 alátétet. Párazáró és kiegyenlíti az aljzat kisebb egyenetlenségeit. Egész könnyű volt lerakni és jobban néz ki, mint az iszappapíros megoldás. 
dscn8388.JPG
A padlólapok fektetését is elkezdtük, de mivel problémás volt az első sor (nem egyenes a beton széle), nem jutottunk messze. Vasárnap reggel folytattuk és hamar el is jutottunk kb. a szoba feléig. Itt abba kellett hagynunk, mert elfogyott a lezáró profil, amit a szélekre teszünk. Csak 2 szál volt, mert a nagyszobában még nem tettük le mindenhol és azt használtuk el. 
dscn8394.JPG
A maradék időben Sanyi felszerelte a konnektorokat és kapcsolókat, én pedig megtisztítottam a rácsot és lefestettem még 1 rétegben. Az eredeti festést már pár éve kapta, mikor teljesen megtisztítottam. Pár helyen már rozsdásodott és volt ahol a festék is lekopott (főleg azért, mert meg is csiszoltam).
dscn8395.JPG
A vakolás is haladt egy kicsit a hétvégén. Míg én a glettel és festéssel voltam elfoglalva Sanyi vakolt. Csak a fénykép maradt el. De már Beni falának folyosói oldala és az egyik boltives átjáró is készen van.

Végre beértek az első paradicsomok is. Az aldiban vett palántáknak nagyon finom a termése. A koktélparadicsomok is érnek, de közel sem lesz annyi, mint tavaly. A cukkini 2. virágkorát éli, pár hét szünet után újra hozott termést. 

süti beállítások módosítása