Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Ajtóbeépítés

2023. november 26. - Beara

Sok idő egy ajtó elkészítése. Ez már legalább a 3. hétvége, hogy ezzel foglalkozunk és még az első sem készült el. Szombaton először rétegelt lemezből kivágtuk a betéteket. (Péntek este vettünk 3 darabot)
dscn8627.JPG
Majd összeragasztottuk a darabokat.
dscn8628_1.JPG
Már a ragasztó száradása közben lealapoztam azokat a részeket, amihez hozzáfértem.
dscn8629.JPG
Vasárnap a diópántok felszerelésével kezdtünk. Elvitte a délelőttöt és a délután egy részét is. Már az ablak pántokat sem volt egyszerű felszerelni, de ajtóhoz valók nagyobbak és ezért mélyebbre kell vésni. 
dscn8631.JPG
3 körül elkezdtük a beépítést. A nyílás fentről lefelé szélesedik, így az alján nem volt elég a purhab, kisebb léc darabokkal is ki kellett ékelni. A keret már a helyén, de van még vele munka. Festeni kell és ki kell vésni a zárnyelv helyét. Az ajtó lapból is kell egy kicsit lefaragni, mert nem csukódik be. Nem sikerül egyenesen felszerelni a pántokat, azért az alján még rés van , felül viszont már nem fér be a keretbe. Még pár réteg festék is kell rá és a zárat is be kell szerelni. Még kilincs sincs hozzá, vagy venni kell vagy ha szerencsénk van, jó hozzá valamelyik régi ajtón lévő.
dscn8635.JPG

süti beállítások módosítása