Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Apróságok

2024. február 04. - Beara

Míg tart a tél, nagyobb munkának nem tudunk nekiállni és nem is akarunk, mert teljesen be akarjuk előbb fejezni  a 2 szobát és a hozzájuk tartozó folyosószakaszt. 
A sok hátra lévő apróságból Sanyi a hétvégén megcsinálta az átjáró másik oldalának vakolást is. Először hálót tett fel. (Alig látszik, de ott van a kék háló, amit még azért vettünk, hogy kint tartsuk vele a macskákat és a madarakat. Persze még nem hálóztuk körbe a tetőt, így szabadon bejárkálnak, a hálót meg elhasználtuk minden másra.)
dscn8785.JPG
Délutánra a vakolás is elkészült.
dscn8787.JPG
A villanykapcsolóka is bekötötte, így már nem a bejárati ajtónál kell lefekvéshez készülődve lekapcsolni a villanyt és aztán sötétben elbotorkálni a folyosóig. 
dscn8789.JPG
Szereltünk fogantyút az harmónikajtóra. Az egyik oldalon a becsukáshoz a másik oldalon a kinyitáshoz volt rá szükség. De nem lehetett akármit feltenni, mert nyitott állapotban a foganytyúnak el kell férnie a 2 ajtólap közötti kb. 1cm-es résben.
dscn8790_1.JPG

kepernyokep_2024-02-04_202229.jpg
Én befejeztem a 2 kis szekrény festését és lakkozását. Egyelőre nem díszítettem semmivel. 
dscn8794.JPG
Még szombaton elkezdtem a készíteni az ágy aljába a fiókokat. Mivel elég nagy fiókoról van szó (90x80), 3cmx4cm-es lécekből csináltam egy keretet és erre tettem az oldallapokat. Ezek már csak 1,5cm-es bútorlapok, amiket ott kaptunk, ahol a kis szekrényeket vettük.. Volt ott 2 kidobásra szánt ruhásszekrény, abból hoztuk el a polcokat. 
dscn8792.JPG
Idő hiány miatt még nem szereltük be őket. És lehet, hogy fióksint is kellene előbb vennem, mert csak 50cm-esek vannak, ehhez pedig nagyobb kellene. 

süti beállítások módosítása