Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Műhely borítás

2024. február 25. - Beara

Szombaton megint szülinapoztunk, ezért csak vasárnap dolgoztunk. Sanyi befejezte a műhely lemez borítását. Megint sokat kellett ásni és szabni. Már csak a naplementében sikerült lefényképeznem.
dscn8823.JPG
A kiásott föld már nem kerül vissza, mert a telek előrefele lejt. Kell egy kis teraszt kialakítanunk hátuk, hogy ne a garázsra follyon az összes víz. 
A műhely hátsó falát valószínűleg már vakolni fogjuk. Oda is megvettük a lemezt, de mivel nagyon göröngyös és beton alap sincs, nehéz lenne megépíteni a vázat. Már úgyis nézegettük a hőszigetelő vakolatokat, ezen a kis szakaszon ki tudjuk próbálni. 

A fiók sínek még mindig nem érkeztek meg (magyar webshop, kínából már ide ért volna), ezért az ágyakat még mindig nem tudtam befejezni. A fiókok azóta is a folyosón állnak és kerülgetjük őket.

Beninek még tartozom egy íróasztallal. Úgy döntöttem, hogy a 2 nagyobb éjjeli szekrényt fogom felhasználni hozzá. Kell 2 plusz láb és 2 rövidebb tartó, ami az éjjeli szekrényen állva tartja meg az asztallapot. Megint lusta voltam gyalulni (igazából ez előkészület sok idő), ezért kerestem valami kész megoldást. Használhattam volna ajtófrízt és már majdnem méretre is vágtam, mikor megtaláltam a kertben kivágott bokor törzsét. Eltettük, mert jól nézett ki és most meg is lett a helye. Sajnos nincs belőle 2, így az egyik láb sima oszlop lesz.

dscn8826.JPG

dscn8825.JPG

Nem egyszerű egy ilyen szabálytalan oszlop 2 végét párhuzamosa vágni. A gépi megmunkálás külön trükköket igényel, mert folyton elmozdul és sehol sem illeszkedi a munkadarab. 

süti beállítások módosítása