Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

NAV ellenőrzés

2020. február 10. - Beara

Ma megtekintette a házat egy NAV értékbecslő, hogy az illetéket a valós ár után tudják kiszabni. Sejtettük, hogy ha meglátja a házat, rögtön elhiszi, hogy nem írtunk kisebb összeget a szerződésbe a valós árnál. Így is lett. Kiszállt megnézte, tessék-lássék körbenézett bent is, majd többször elmondta, hogy ennél jobb állapotú házakat is le szoktak bontani. Kitöltötte a papírokat, aláírtuk és el is ment. 

Mint megtudtuk, az illetéket ilyenkor is az alapján állapítják meg, ami szerződésben volt és nem a becsült érték alapján. (ez arra az esetre vonatkozik, mikor kevesebbet ér, mint a vételár) Ha nekünk ért annyit, amennyit adtunk érte, akkor fizessük is be után az adót. Szerencsére nem olyan vészes összeg, mert Sanyinak nem kell fizetnie, csak nekem. Tehát az ár felére kell összesen 4% illetéket fizetnünk. Erre még részletfizetést sem érdemes kérni.

Amíg vártuk az embert, kipróbálhattam a hőlégfúvót. Úgy szedte le a festéket az ablakról, mintha vajat töröltem volna le a pultról. Semmi kapargatás.

img_3681.jpg

Az új üveget is megrendeltem a 2 alakba, szerdára készen is lesz. Én valószínűleg nem jutok el addig a héten, hogy be is tudjam tenni őket.

Ma egyeztettünk a födém bontással kapcsolatban is. Lesz kőműves, aki megcsinálja nekünk az ajtó nyílás bontásával együtt. Ez is azok közé a munkák közé tartozik, amit nem tudunk magunk megcsinálni. A másik, amire szintén meg van az ember, a villanyóra bővítés. Új szekrény, új helyen és még a tetőn lévő oszlopot is át kell helyezni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3915468000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása