Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Szerszám arzenál

2020. február 12. - Beara

A felújítás egy pozitív hozadéka a szerszám készletünk folyamatos bővülése. Már számtalanszor szükségünk lett volna minden féle kisgépre, de általában sajnáltuk megvenni 1 alkalom miatt vagy ha vettünk valamit, akkor az olcsó volt és nem túl jó minőségű. De most változott a helyzet, mert az elkövetkező években rengetegszer használhatjuk a beszerzett eszközöket. Az új problémát az jelenti, hogy hová tegyük őket. A háznál nem akarjuk kint hagyni, mert könnyen mozdíthatóak, viszonylag értékesek és azt ajtót egyelelőre 3 csavar kicsavarásával is ki lehet nyitni. Szóval minden alkalommal kocsiba be, majd a nap végén kocsiból ki. Ezért gyakran előfordul, hogy valami kéne, amit nem vittünk. 

A felújtás kezdete óta a következőket szereztük be:

- sarokcsiszoló
- multifunkciós szerszám csiszoláshoz és vágáshoz
- hőlégfúvó
- akkus csavarozó (már volt, de a tető felrakásnál az ikeásnál valami erősebb kell majd)
- hegesztőtrafó
- sisak a hegesztéshez, nagyon menő zöld koponyás (Áron válaszotta)
- nimbusz 2000, ja nem, hanem dremel 3000 kicsi kézi multifunkciós szerszám az apróbb munkákra
- gérvágó
- betonkeverő
- ásó, vasvilla, lapát, csákány, gereblye
- fél tucat kalapács (kőműves, ács stb.)


Láncfűrészünk még nincs. De már 2x kölcsönkértünk, és már nézegettük őket a neten, így szerintem csak idő kérdése és az is lesz. :)

A fenti költekezés ellenére, mióta elkezdtük a felújítást, pénzügyileg sokkal fegyelmezetebbek lettünk. Régebben rendszeres hétvégi program volt a vásárlás, egy ideje nincs rá időnk. Nem vettem ruhát hónapok óta. Novemberben a névnapomon majdnem elcsáultam, de végül erős maradtam. Aztán karácsonykor is majdnem, és januárban a szülinapom környékén is. De végül nem vettem meg, amit akartam. Így marad pénz láncfűrészre.  

És Áron szeretne egy lombfúvót, de mivel se lombunk, se felesleges 250e forintunk nincs, így egyelőre nem teljesül a vágya. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr715471220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása