Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Lefóliázva

2020. április 13. - Beara

Mára előirányzott feladatokat többé-kevésbé sikerült teljesíteni.

Konténert sikerült megtölteni. Ez az 1 dolog teljesül maradéktalanul. 

A kocsit lemostuk, kb. 3x, de valahogy mindig maszatos maradt. A végén már kisebb tó volt körülötte, úgyhogy inkább abbahagytam. Az volt a baj, hogy mire körbe értem a kefés mosással, megszáradt az eleje és foltos lett. Egyszerre kellett volna mosni és öblíteni is. Majd még gyakoroljuk.

dscn6259.JPG

A tetőt sikerült lefóliázni. Én aggódok, hogy mi lesz ha belekap a szél és viszi az egészet. Sanyi lesúlyozta sok helyen, de már a lengedező szellő is felfújta, mikor ott voltunk. (Ez még nem a végleges állapot)

dscn6250.JPG

Én egész nap a vakolatot vertem le a hátsó falnál. Nem mindenhol adta könnyen magát. Az egyik befalazott ajtónyílásnál le sem lehetett verni, mert olyan kemény, mint a beton.

dscn6262.JPG

Kiderült, hogy miért van repedés a fal hátsó részén. Azt hittük, nem jó az alapozása és azért dőlt meg kicsit hátra. Hát nem. Úgy néz ki, hogy megvettük a 9 lyukú hidat, aminek befalazták a lyukait. Nem is tudom ez már hányadik befalazott nyílás. És azért dőlt el kifelé a fal vége, mert a befalazásnál még a vakolatot is fent hagyták, így sehogy sem kapcsolódik a 2 rész. A boltív megrepedt és így már semmi sem tartotta a fal végét. Ráadásul még mellé is építettek még 1 darab falat, ami még falnak sem nevezhető. Vissza fogjuk bontani a repedésig és onnan építjük az újat. Még jobb is lesz így.

dscn6260.JPG

A gyereke ma is pihenéssel töltötték a napot. Áron kivételesen olvasott (elolvasott 1 Pálcika kutya könyvet az elejétől a végéig), Beni inkább csak fetrengett a napon vagy az árnyékban. Hazafele már ő is olvasott, hátha mégis megengedjük, hogy játszanak itthon. (Megengedtük)

dscn6247.JPG

Kivételesen nem melegítendő kaját vittünk, hanem tábortűzhöz valót. Sonka szerű tarját és krumplit egészben. Építettünk egy tűzrakó helyet. A krumplikat megsütöttük a parázsban, a sonkát pedig a tűz felett. A desszert grillezett pillecukor volt.

dscn6253.JPG

dscn6255.JPG

Holnap jönnek a tetősök felmérni. Aztán sos terveznek és gyártanak. Mivel nincs betonkoszorú a házon, ezért kérték, hogy előbb bontsuk le a tetőt, aztán mérnek fel, hogy pontosan lássák, mire készüljenek. Pár gerendát meg akartak tartani, de szerintem nem fognak. Cserére érett mind. Ha minden jól megy, akkor kb. 3 hét és lesz új tetőszerkezet. Végül úgy döntöttünk, hogy mégis cserép lesz. Tégla színű, hódfarkú. Felmérés után, azt is meg kell rendelnünk, mert 2-3 hét a szállítás. A cserepeket már mi fogjuk feltenni a tetőre, mert megfizethetetlen összegeket kérnek a tetőfedők. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4515610262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása