Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Pihi

2020. május 16. - Beara

Ma úgy mentünk a házhoz, nem nagyon akarunk semmit sem csinálni és korán haza is jövünk. Én végül nem is csináltam sok mindent, csak lefestettem egy rácsot (amíg tartott a festék). Aztán kitakarítottam a fiúkkal az autót. 3 körül el is kezdtünk pakolni, hogy indulunk haza. Akkor persze Sanyinak eszébe jutott, hogy meg kéne tölteni a konténert, hogy ne az üresért fizessünk. Én addig kifeküdtem a napra pihenni. Végül 5 után indultunk haza.
dscn6522.JPG

Sanyi kizsaluzta a koszorút. Féltem, hogy a nagy meleg miatt baja lesz, de szerencsére nem repedt meg. Úgy látszik tényleg elég neki a fóliázás és nem kell locsolgatni. Ma azért meglocsolta. 
Még nem kellett volna kizsaluzni, de hétfőn jönnek az ácsok és a tető, így muszáj volt. Egyelőre nem kap majd nagy terhelést, lesz még ideje kötni.

Tegnap megérkezett a toi-toi a munkásoknak. Nem akartuk, hogy egy hétig 3-4 férfi pisilje körbe a kertet. Ezért most lesz 1 hónapig egy szép kék-szürke dobozunk. 
dscn6523.JPG
Hétfőn beindulnak a dolgok. Érkezik a tető és az ácsok. A tetőhöz darut is kellett szereznünk. Végül elég messziről jön, de ez legalább nem kért el kilométerenként 1000 forintot + 110e napidíjat. Hétfőn a bádogos is kiviszi az ereszcsatornához az anyagot.

Az ereszt is magunk akartuk feltenni, de nem lesz mindenre időnk. Próba szerencse alapon a héten megpróbáltam bádogost keríteni a munkára. Úgy döntöttem, ha 500e-ből kijön az egész, akkor csinálják ők. Bádogos lett, többen is tudtak volna egyből jönni. Az ár határeset. 500e alatt van, de nettó. És pár nap után derült ki, hogy a cseppentő lemez még plusz pénz, így azt most lehet, hogy inkább kihagyjuk. Vagy ha Sanyinak sikerül kicsit alkudnia hétfőn, akkor mégis kérjük. (A cseppentő lemez azért kell, hogy a szél ne fújja az esőt a dobozolásra.)

Kedden érkezik a cserép és a léc. Remélhetőleg az ácsok is befejezik a tetőt. A bádogos szerdán jön feltenni a tartóvasakat, másnap pedig az ereszt. 2 embernek 2 napnyi munka elvileg. Nekünk akkor ez is eltartott volna 1 hétig. Szerdán Sanyi és egy kollégája elkezdi a lécezést. Sanyi már hétfőtől szabin lesz, én csak csütörtöktől. Sok munkám van mostanában és fizetést is csak akkor kapok, ha dolgozok, így azért nem veszek ki szabit, hogy az ácsokat nézegessem. 

A hét második felére már magunk maradunk. Lécezés és cserepezés egészen a hónap végéig. Aztán ha nem végzünk hétvégente folytatjuk, amíg el nem készülünk. 

A nagyiék úgy érezték, hogy segítségre van szükségünk. Papa el akart jönni segíteni. Ebből mi arra következtettünk, nem félnek, hogy megfertőzzük őket, ezért inkább azt kértük, hogy a gyerekekre vigyázzanak 2 hétig. Már szoktattuk őket a gondolathoz, hogy 1 hétig az udvaron sütkérezve fognak "iskolába járni", de akkor mégsem. És 3 napig végre megint úgy dolgozhatok, hogy nem kell 10 percenként az "Anyaaa…" kezdetű mondatokat hallgatnom. Szóval holnap mennek a nagyikéhoz. 

Ma megint megerősítést kaptunk, hogy jó helyen vettünk házat. Rengeteg biciklissel találkoztunk az úton. (Nem kirándulók, hanem országúti biciklisek) Ha egyszer készen leszünk, majd mi is tekerhetünk. Mire készen leszünk, a gyerekek sem igényelnek már állandó felügyeletet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7415701456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása