Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Téli tervek

2020. október 26. - Beara

Ma szabin voltunk, de nem voltunk a háznál. Tegnap megígértük a gyerekeknek, hogy ha körbeérünk a deszkázással, akkor ma itthon maradunk. Hogy legyen esély a befejezésre ők is segítettek. Áron a festésben Beni pedig az állványon Sanyinak. Gőzerővel festettünk, mert még az egész szomszéd felöli oldal hátra volt. A nap végére kb. el is készültünk a szükséges mennyiséggel. (A folyamatosan szemerkélő eső ellenére) Viszont a deszkázás lassan haladt. A sarkon sokat kell mérni és vágni és Beni sem tud teljesen helyettesíteni. Szóval a festés mellett még rohangálhattam az állványra is. 

Végül 5 körül (az aktuális idő szerint 4) abbahagytuk. Még kb. 15 m-t fel kellett volna dobálnunk. 10 m gyorsan ment volna, de a sarkon megint jött volna a szabás, darabolás. Persze nem akartunk a gyerekeknek nagy csalódást okozni, hogy nem ért semmit a munkájuk, ezért ma mindenki szabadnapot kapott. Pénteken legalább hamar végzünk vele. 

dscn7262.jpg

Ma beszerző- és ügyintéző körutat tartottunk. Hát, IKEA katalógust így sem sikerült szereznünk. Kicsit átestek a ló túloldalára. Eddig minden budapesti lakásba kézbesítettek egyet, idén meg már az áruházban sem lehet szerezni. 

A nyár elején még reméltük, hogy a télre lakható lesz a hátsó rész. Erről már lemondtunk. Majd tavasszal. Viszont még szerencsére tudunk haladni a legtöbb dologgal. A deszkázás után jöhet a villanyszerelés. Sanyi már el is kezdte kivésni a vezetékek helyét. Közben reméljük valamikor a kőművesek is odaérnek és megcsinálják a szoba falának tetejét is. Ezt is fel kell falazni, hogy felérjenek a gerendákig. Ha ez kész, jöhet a mennyezet: szigetelés és lambériázás. Valószínűleg vakolni és betonozni idén már nem tudunk.

Most hogy végre átjutottam a szomszédba, megnézhettem, hogy mennyit kell majd dolgoznom a ráccsal. Semennyit. Az elődök egész egyszerűen semmit sem festettek le a szomszéd oldalán. Kicsit megkapargatom a rozsdát és jöhet a hammerite. Aztán mehetnek vissza a keretek és az ablakok. 

Igazából jól is jön, hogy a fentieken kívűl nem nagyon tudunk haladni semmivel. Legalább anyagot sem kell beszereznünk. Tavasszal pedig egyből kezdhetünk az aljzattal és a vakolással. 

Rendeltem netet is a házba. A T most építette ki az optikai kábeles hálózatot a faluba. Kedden jönnek is szerelni. Legalább a gyerekek már a net miatt nem fognak panaszkodni. Lassan teljes lesz a kényelmük. Már csak a kutyaházat kéne befejeznünk, mert Betti nem nagyon szokott bemenni a házba, ha fázik. Képes kint álldogálni az esőben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7816259190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása