Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Körbeértünk

2020. október 30. - Beara

Ma megtudtuk, hogy vajon Betti komolyan levadászná-e a macskákat, ha tehetné. Éppen a szomszéd udvarából mentem vissza szerszámért, mikor hallottam, hogy valami nekicsapódik a kapunak. Azt hittem, hogy Betti ugrál. Aztán mikor közelebb értem, akkor megláttam, hogy épp egy szürke macskát kóstolgat. A macska megpróbált átugrani a kerítésen, de nem sikerült, Betti újra elkapta. Aztán a kerítés mellett próbált menekülni. Többször rászóltam Bettire, hogy engedje el, mire elengedte. Szerencséje, hogy a macska nem küzdött, hanem csak menekült. Az incides után Betti folyamatosan köpködte a szürke szőrcsomókat. Szóval nem csak úgy csinál, mint aki utálja a macskákat.

Az idő ma sem volt túl kegyes hozzánk. Délelőtt borult volt, délután végig szemerkélt. Mire végeztünk, már csupa víz volt a cipőm és a zoknim is. A rossz idő ellenére befejeztük a deszkázást. Már csak annyi rés maradt, amennyi szükséges a szigetelés miatt.

dscn7277.JPG

dscn7280.JPG

 Most már tényleg foglalkozhatunk a belső munkálatokkal. Elvileg vasárnap jönnek a kőművesek és megcsinálják a szobában a falat. Ha az kész, akkor haladhatunk a mennyezettel. Hétfőn megvettük a padlás feljárót és hőtükrös bubis fóliát. A gerendákra alukra kerül a fólia, arra a szigetelés (ez még hiányzik), majd a deszkák, amin a járófelület lesz. Lefelé lécezés és aztán a fehérre pácolt lambéria. A lambéria felett el tudjuk vezetni a világítás vezetékeit is. A villanyszereléshez szükséges anyagokat is beszereztük a héten. Megint el tudjuk foglalni magunkat egy ideig.

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3216265104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása