Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Kőművesek

2020. november 01. - Beara

A kőművesek már a ház előtt vártak minket reggel. 6-an jöttek, hogy minél hamarabb végezzenek. Csak a nagy szobát, a fürdőt és a gépészeti helységet kellet falazniuk. Anyagot nem hoztak, szerencsére volt mindenünk. Téglát végül a padlásról használtak, azt úgyis el akarjuk bontani majd (a tégla járófelületet és a földet). 

Azt kell mondjam, Sanyi sokkal szebben falaz. Igaz, hogy gyorsan kész lettek, de nem is lett olyan szép, mint a sarok, amit Sanyi csinált. Szerencsére a szépség nem olyan fontos, mivel úgy sem fog látszani. 

dscn7293.JPG

dscn7295.JPG

Én sajnos már nem tudok így felmenni a padlásra ezen a létrán. Jövő héten muszáj lesz beüzemelnünk a padlásfeljárót.

A kőművesek egyébként ukránok voltak. Az egyik idősebb nem nagyon tudott napirendre térni a felett, hogy úgy "építkezünk", hogy nem akarunk ott lakni. Sok értetlenkedés és rosszallás után végül azzal kiegyezett, hogy majd ha nyugdíjason leszünk, akkor oda költözünk. De nem csak ezzel volt problémája, kertrendezési tanácsokat is kaptunk. Nem tetszett neki a terméskő támfalunk, szerinte tujákat kellene inkább oda ültetnünk. 
Elég gyakran halljuk más emberektől, hogy mit kellene vagy nem kellene tennünk. Nem nagyon tudják elfogadni, hogy nekünk nem nyűg, hogy dolgozni kell. Marika néni is mondja néha, hogy szokott minket sajnálni, hogy ilyen sokat dolgozunk. 

Ma végre a kutya mert egy kicsit pihenni is. Elvittük az egyik párnáját, hátha az segít. Délután végül nem csak magától belógott a házba, mikor nyílt az ajtó (eddig mindig be kellett hívni és ment is volna ki), hanem még le is feküdt és megpróbált aludni.
dscn7291.JPG

Én ma a sok dióbarna után végre kipróbáltam a fehér lazúrt is. De nem festettem vele túl sokat, mivel kiderült, hogy nem figyeltünk és olyat vettünk, amiben nincs gomba- és rovarölőszer. Szóval csak megnéztem 2 darabon, hogy milyen lesz a végeredmény. 
dscn7301.JPGNekem tetszik, úgyhogy mehetünk ismét a Praktikerbe. Nem véletlenül van már törzsvásárlói kártyánk. Sajnos a lambériából rendelt mennyiség kevés lesz, kell majd még azt is vennünk. De valószínűleg padlás deszkát is, mivel már bontjuk a régi járófelületet. És talán valami kisebb gerenda is kell. Szerencsére ezek már nem olyan mennyiségben, mint a múltkor. 

dscn7303.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5716268972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása