Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Falazás 2. rész

2020. április 26. - Beara

Sajnos baromi lassan haladunk és nem is tudnám megmondani, hogy miért. Folyamatosan dolgozunk és mégis több, mint 1 óra 1 sor. A nap végére csak a szükséges magasság feléig jutottunk. 
dscn6381.JPGdscn6383.JPG
Sok időt elvesz a méricskélés és a darabolás. És a neheze még csak most jön, mert innentől állványról kell csinálni. Ez pedig azt jelenti, hogy a mérés és darabolás kivételével mindent Sanyinak kell csinálnia. Még feladogatni sem tudom az elemeket, mert nagyon nehezek.

A szomszéd fele volt egy ablak korábban, az be lesz falazva. A keretet már korábban kiszedtük, már csak a rács maradt. Ma azt is kiszedtük. Kipróbáltam milyen flexxel vágni.
dscn6371.jpg

A jövő héten készen kéne lennünk a koszorúval, de még a fal sincs kész. A falazás hátralévő része még minimum 1 nap, de inkább 1,5. Muszáj lesz szabadságot kivennünk, hogy időben elkészüljünk.

 

Falazás

Ma 8-ra jöttek az ácsok, így 5:30-kor kellett kelnünk. Kivételesen a mekiben akartunk reggelizni, de olyan korán értük oda, hogy még nem volt nyitva a McDrive. Végül egy benzinkúton vettünk hot-dogot. 

Ebéddel azért készültünk és ma sem a mikrót akartuk használni, hanem a saját gyártású tűzrakó helyünket. Elöző este megcsináltam a nyársakat, félig átsütöttem, hogy a krumpli ne barnuljon meg. Áron is segített, így sokkal jobban is ízlett neki az ebéd.

dscn6342.JPG

dscn6345.JPG

Az ácsok ma nem végeztek túl látványos munkát. Gerendákat fektetek le, ami egyenes alapja lesz a tetőszerkezetnek. Az egyik oldalon sajnos olyan nagy a szintkülönbség a 2 vége között, hogy végül oda is koszorút kell csinálnunk. Már úgyis féltünk, hogy unatkozni fogunk, ha készen lesz a fal, de mégsem. 

Sanyi végre elkezdte a falazást. Úgy tervezte, hogy ma be is fejezi és holnap már a koszorút csináljuk. Hát, nem jött össze. A fél nap megint a tetőre ment el. Holnap remélhetőleg elkészül a fal és akkor a 3 napos hétvégén foglalkozhatunk a koszorúval. Az új falon nem lesz gond vele, mert a falazó elemekből lehet olyat kapni, amibe koszorút lehet önteni. Viszont a régi falrészen is vissza kell kicsit bonani és valahogy elkészíteni a koszorú öntőformáját. 
dscn6358.JPG
Én egész nap sittet hordtam. Csoda, hogy még tudok fogni a sok lapátszorongatás után. Kibontottam a fürdőszobaajtó maradékát. Nem gondoltam volna, hogy ennyi anyag van benne. Félig lett a konténer. Viszont vakolni már nem is kell, mert az kész. :)
dscn6359.JPG

A fiút megint segítettek bontani.dscn6352.JPG

dscn6354.JPG

Reggel Marika néni aggódva számolt be arról, hogy tegnap kihozták a tüzépesek a cuccokat és hoztak valami fényes aluminium cuccot is. Este gyanús alakokat látott a környéken és reggel már nem látta a fényes dolgot. Hiába bizonygattuk, hogy ott van az összes fém is amit rendeltünk, nem nyugodott meg. Valószínűleg délután még sütötte a nap, ma reggel meg árnyékban volt. De legalább van valaki, aki szemmel tartja a házat, amíg nem vagyunk ott. 

Mostanában Betti így utazik Áronnal.
img-3857.jpg

süti beállítások módosítása