Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Fűnyírás

2020. június 21. - Beara

A gyomok roham tempóban nőnek. Hiába kapáltam, általában a következő hétre 2x annyi lett. Főleg csalán. Ezért a héten beszereztem egy fűkaszát. Szerencsére a fiúk szeretik kipróbálni az új szerszámokat, így nekem csak felügyelnem kellett őket, amíg dolgoztak.

dscn6743.JPG

dscn6744.JPG

Sanyi elvolt az ajtó- és ablaknyílásokkal. Remélem, holnap végre lesz rendesen zárható ajtónk, Én felvonultam a padlásra a flexszel és egész délután cserepet daraboltam. Folyamatosan csökken a cseréphiányos terület, de nem valami látványosan. 

Betti tegnap kényelmesen elhelyezkedett a cserép fóliáján. Nem igazán szokott bejönni a házba, főleg napozni szokott. Ha esik, bejön, egyébként kint járőrőzik. A végén tényleg kell neki majd egy kutyaház.
dscn6739.JPG

Megérkezett a cserép

Kedden kiszállították a cserép pótrendelést. Ugyan akkor jött a Wienerbergertől is egy ember, aki megnézte, hogy jogos-e a reklamációnk. A kúpcserepek színe miatt kellett reklamálnunk, mert nem olyanok voltak, mint a többi. Jogos a panasz, ez másik szín. Még jó, hogy nem tettük fel őket. A jövő héten hozzák a cserét.

Kedden csak a fiúk és én voltunk. Ebédidőben meglátogattuk az egyik helyi "éttermet". Most már legalább tudjuk, hogy ha elegünk van a virsliből, akkor mi mást is tudunk enni. Sanyinak marad a virsli.

Most, hogy van cserép, újra tudunk a tetővel foglalkozni. Végre lekerült az összes fólia. Persze ez nem jelenti azt, hogy már sehol nem ázunk, mert a gerinceken még mindig nincs cserép. 
dscn6735.JPG
A hátsó kontyon csak annyira fedtük le, hogy ne ázzon a fal. Kivételesen a fiúk is segítettek.
dscn6708.JPGdscn6711.JPG

Aztán még kicsit falra másztak, ha már fánk nincsen.

dscn6724.jpg

dscn6728.jpg

Hétfőn jönnek az ablakosok. Addig még be kell állítanunk egy pár gerendát és az ablaknyílást is kicsit rendbe kell tenni. Ha marad még időnk holnap, akkor jöhet a cserépszabászat.

süti beállítások módosítása