Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Fürdőajtó

2021. június 13. - Beara

Ma végre eljöttek a vizesek. Ketten is. Sőt, még ők vártak ránk. Nyomás alá helyezték a rendszert, aztán elmentek. Ma este még ránéznek, mi meg majd szombaton. Egyelőre minden rendben, reméljük így is marad, mert nem szeretnénk azt nyomozgatni, hol szökik a víz. 
dscn8097.JPG
Sanyi lebetonozta a zuhanytálca helyét. Végül a szifon környékét kihagyta. Csinálhattuk volna egyből így, és akkor nyerünk egy hétvégét. Majd a második fürdőszobánál már ezt is tudni fogjuk.

dscn8106.JPG

Kivágtunk egy hungarocellből egy zuhanytálca méretű négyzetet sablonnak. Végül be akartuk süllyeszteni teljesen, de nem sikerült. A miérteket nem tudom, mert mással foglalkoztam. De részben sikerült, így a végleges magasság mégsem éri majd el a 2 cm-t. (Sanyi kicsit lesúlyozta a hungarocell formát)

dscn8118.JPG

Én közben találtam egy pont akkor ajtót, ami a jó a nyílásba. Csak fel kell újítani. 
dscn8107_2.jpg

Nem tökéletes, de legalább készen van.  Jöhetnek a szokásos műveletek, festék leszedés, csiszolás, hibák javítása, alapozás, festés.

dscn8109.JPG

dscn8111.JPG

dscn8112.JPG

 Sajnos a kilincs környékén kicsit megették a bogarak. De talán menthető, nem porlik szét, még kemény a fa.
dscn8113.JPG
Ráadásul réz kilincs volt rajta, teljesen jó állapotban.dscn8110.JPG
A borsó is termőre fordult már. Jövő héten valószínűleg meg is lehet kóstolni.
dscn8099.JPG
Ma végre Marika nénit is láttuk. Már hónapok óta nem volt kint. Kertészkedett egész délelőtt, virágokat ültetett a háza mellé a mi oldalunkra. Már tavaly kérdezgette, hogy mit ültessen oda. Nekem teljesen mindegy, de neki fontos volt. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8616592796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása