Egy nem túl fiatal ház felújítása

Főnix projekt

Főnix projekt

Szivárvány

2021. április 11. - Beara

Hazafelé elég változatos volt az időjárás. Bal oldalon borult volt az ég, de jobb oldalon sütött a nap. Mi meg szemerkélő esőben jöttünk. Egy szivárvány pedig felútig elkísért minket.

dscn7866.JPG

Tegnap iskolám volt és Balázs sem ért rá, ezért Sanyi egyedül dolgozott. Haladt kicsit a vízszereléssel, de valahogy sose ér a végére. Már mindenhova elvitte a vezetéket, ahova kell, de a végleges helyük még nincs meg. És még kell egy szerelő is, akinek van csőroppantó eszköze, hogy befejezze a szerelést.
dscn7840.JPG
Ma már nem volt kedve vezetékekkel bajlódni, ezért inkább falazott egy kicsit, aztán pedig betonoztunk. Sanyi kevert én pedig simítottam. 
dscn7845.JPG

Volt egy kis maradék beton, így csináltunk 4 darab járdalapot. Aztán végül inkább csináltunk belőlük kézlenyomatot,
dscn7853.JPGdscn7854.JPG
Már mindenhol vízvezetékek vannak. A folyosón még csigaversenyt is rendeztek. 
dscn7837.JPG

Áron fala

Tegnap semmit sem csináltam. Ebédig csak üldögéltem a napozóágyban, majd megcsináltam az ebédet, ettük és 3-ig újra csak üldögéltem a napozóágyban. Kicsit meg is égett az arcom. Ki kellett használni a napsütést és a meleget, mert ma már jött a lehűlés. 

Sanyi még mindig villanyt szerelt és ma is azt folytatta volna, ha nem találtam volna neki más elfoglaltságot. Lerakattam vele 1 sort Áron szobájának falából, hogy meg tudjam ott is csinálni a betonozás előkészítését. Ezzel el is ment a délutánja, mert onnan indítottunk, hogy el kellett mennie a tüzépre falazóanyagért. Végül 2 sor lett, mert annyira volt elég a ragasztó.
dscn7834.JPG

Én közben előkészítettem Beni szobáját a betonozáshoz. Körberaktam zsaludeszkával gondosan kihagyva mindenhol a 10cm-es rést a faltól. Lefóliáztam, majd méretre vágtam a vasakat. Még örültem is, hogy milyen jó, hogy 2 darab elég lesz. Hát végül nem lett, Túl nagyon voltak a darabok és nem fértek be az ajtón. Felezhettem meg őket és mivel ahhoz kicsik lettek így, hogy fedésben is legyenek, plusz darabokat is kellett vágni. 
dscn7831.JPG

süti beállítások módosítása